Murat Kurum'dan 650 kilometre metro vaadi!

Murat Kurum'dan 650 kilometre metro vaadi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı"nda İstanbul'un ulaşım sorunlarına yönelik çözüm önerilerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kurum'un hedefi, 2029 yılına kadar metro hattı uzunluğunu 650 kilometreye, 2034 yılına kadar ise 1004 kilometreye çıkarmak.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı" kapsamında İstanbul'un ulaşım sorunlarına yönelik çözüm önerilerini ve gelecek planlarını detaylandırdı. Kurum, 2029 yılına kadar İstanbul'da metro hattı uzunluğunun 650 kilometreye, 2034 yılına kadar ise 1004 kilometreye ulaştırılmasını hedeflediklerini belirtti. Mevcut belediye yönetimini eleştirerek, yeni metro hattı ihalesi yapılmaması ve vaat edilen 35 ulaşım projesinden sadece dört tanesinin gerçekleştirilmiş olmasına dikkat çekti. Kurum, İstanbul'da trafik sorununun ciddi zaman ve maliyet kayıplarına neden olduğunu vurguladı.

Kurum'un açıklamalarına göre, planlanan projeler arasında Yenikapı-İncirli-Sefaköy (14.2 km), Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap (18 km), İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme (28 km) gibi yeni metro hatları yer alıyor. Özellikle İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme hattının deniz altından geçecek olması ve İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak olması dikkat çekici. Ayrıca, Vezneciler-Sultangazi (17.4 km), Sancaktepe Şehir Hastanesi-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan (6.9 km), Sultanbeyli-Kurtköy (5.4 km) ve Sabiha Gökçen-Kurtköy (6 km) metro hatları da planlar arasında.

Kurum, ayrıca metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılacağını ve her yıl 100 yeni elektrikli metrobüs ile 200 yeni elektrikli otobüsün filoya ekleneceğini ifade etti. Bu genişletme ve yenileme çalışmalarıyla, İstanbul'un ulaşım ağının önemli ölçüde iyileştirilmesi ve trafik sıkışıklığının azaltılması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN