Ne Ankara ne Yalova! Türkiye'nin yeni termal merkezi orası oluyor, giden şifa buluyor: 55 milyon dolar yatırım yapıldı

Ne Ankara ne Yalova! Türkiye'nin yeni termal merkezi orası oluyor, giden şifa buluyor: 55 milyon dolar yatırım yapıldı

Termal tatili sevenlerin ilgisi o ilimize dönecek. Ne Ankara ne Yalova! Yeni yatırımlar Türkiye'nin yeni termal merkezi orası oluyor, giden şifa buluyor! Sadece yerli değil, yabancı turistlerin de gözdesi olacak. 55 milyon dolar yatırım yapıldı...

Havalar ısındıkça tatil sezonu da başladı. Kimileri deniz kıyısını tercih ederken kimileri de termal otelleri tercih etmeye devam ediyor. Türkiye’nin termal merkezini değiştirecek yatırım Mersin'de yapıldı.

'LUXURY THERMAL' DENEYİMİ SUNAN TEK OTEL

Mersin, termal turizm alanında Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geliyor. Özellikle son yıllarda yapılan termal ve sağlık turizmi yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken bu il, artık sadece çevre iller değil, uluslararası turistlerin de radarında.

Mersin'in İçmeler bölgesinde yer alan ve 55 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen BN Hotel Thermal&Wellness, Türkiye'de termal turizmin standartlarını yükselterek 'Luxury Thermal' deneyimini sunan ilk ve tek otel olarak öne çıkıyor. Avrupa'nın en iyi lüks termal oteli unvanını taşıyan bu tesis, konuklarına doğa, tarih, sağlık, lezzet ve SPA keyfini aynı anda yaşatıyor.

BN Hotel Thermal&Wellness Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı, Mersin'in yüksek turizm potansiyeline rağmen beklenen geliri elde edemediğine dikkat çekerek "Mersin, yıl içinde güneşi en fazla gören ve 8 ayı bulan bir turizm sezonuna sahip bir bölge. Doğası ve tarihi kültürel miraslarımızı da eklediğimizde aslında turizm açısından çok önemli bir şehir. Son turizm rakamlarına göre Türkiye, 2023 yılında 60 milyona yakın turist ağırlarken, komşumuz Antalya 15 milyon 689 bin 258 yabancı turist ağırlama kapasitesine ulaştı. Mersin ise 2023’te büyük göç almasına rağmen sadece 566 bin 997 turisti ağırlayabildi. Gelen turistlerin de sadece yüzde 5’i yabancı turistler. Mersin ve çevresinin turizm tanıtımına büyük ağırlık verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN