Çanakkale’nin gözde tatil merkezi Bozcaada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Sadece 4 bin kişilik resmi konaklama kapasitesine sahip olan adada, yaz aylarında bu sayı 20 bine kadar çıkabiliyor. Bu yıl ise sadece bir gün içinde tüm konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Bozcaada’nın dar sokaklarında kaybolmak, tarihi Rum evlerinin önünden geçmek, deniz ürünleriyle dolu restoranlarda Ege mutfağını tatmak isteyenler, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden adaya akın etti. Adaya ulaşımda yaşanan yoğunluk nedeniyle GESTAŞ, sabaha karşı saat 04.30’da ek feribot seferleri düzenleyerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı.
TARİHİ KALELER, SERİN KOYLAR, GÜN BATIMI : HERKES MEMNUN

BOZTİD Başkanı Kemal Furuncu, “Tam anlamıyla adada yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Hatta yer bulamayan misafirlerimiz arıyor ama artık yerimiz kalmadı. Daha önce rezervasyonsuz gelinmemesi yönündeki uyarılarımız dikkate alınmış görünüyor. Her şey gayet sakin ve güzel ilerliyor. Uzun süren bir sessizliğin ardından, bu yoğunlukla birlikte turizmin yeniden canlanacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Restoran işletmecisi Zeki Ayaşlıgil ise, “Şu anda Bozcaada’da harika bir doluluk var. Ada esnafının yüzü gülüyor. Misafirlerimiz de memnun. Fiyat politikası olarak geçtiğimiz yıl Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan aldığımız tarifeleri uyguluyoruz. Herkes memnun, yüzler gülüyor. İnşallah Bozcaada turizmi böyle devam eder ve herkes hak ettiği emeğin karşılığını alır” dedi.

Gündüz serin koylarda denize giren tatilciler, akşam saatlerinde Bozcaada'nın meşhur gün batımı manzarasını izleyip, adaya özgü lezzetleri tattı. Eğlence mekânları ve kafeler de dört gün boyunca yoğun ilgi gördü.
GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE SAĞLANDI
Tatil yoğunluğu nedeniyle Emniyet ve Jandarma ekipleri adadaki denetimlerini artırdı. Çanakkale merkezden takviye ekipler gönderilerek güvenliğin sağlanması adına yoğun mesai harcandı.
Bozcaada, sakin atmosferi, doğallığı ve tarihiyle tatilciler için bu yazın en çok konuşulan rotalarından biri olmayı sürdürüyor. Uzmanlar ise önümüzdeki haftalar için “rezervasyonsuz gelmeyin” uyarısında bulunuyor.
