Ne ekmek ne et! Bu kuyruğun ne için olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız: 5 bin kişi sıraya girdi

Ne ekmek ne et! Bu kuyruğun ne için olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız: 5 bin kişi sıraya girdi

Ne ekmek kuyruğu, ne de et kuyruğu! Bu kuyruğun sebebini duyunca çok şaşıracaksınız! 5 bin kişi bunun için sıraya girdi...

Kayseri'nin Mimarsinan Parkı'nda gerçekleştirilen domates fidesi dağıtım etkinliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren parka akın eden binlerce kişi, yerli tohumlardan yetiştirilen 550 bin domates fidelerine sahip olmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

YERLİ TOHUMLA SAĞLIKLI ÜRÜNE ERİŞİLEBİLİRLİK SAĞLANACAK

fide-2.jpg

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, etkinlikte yerli tohumların önemine vurgu yaparak, sağlıklı beslenmenin ve gelecek nesillerin sağlığının korunması için bu tür girişimlerin son derece kıymetli olduğunu belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, "Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği, hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir" dedi.

fide.webp

Başkan Çolakbayrakdar, etkinliğin aynı zamanda Kayseri'de yerel olarak bilinen 'Karahıdır' tohumlarının yaygınlaştırılması amacını taşıdığını da belirtti. Doğal yaşamı teşvik etmenin de etkinliğin bir parçası olduğunu vurgulayan Çolakbayrakdar, "Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar. Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN