Ne karayoluyla ne de uçakla ulaşım var! Sanki sandıkta saklamışlar: Dünyanın en güzel köyü Türkiye’den çıktı

Ne karayoluyla ne de uçakla ulaşım var! Sanki sandıkta saklamışlar: Dünyanın en güzel köyü Türkiye’den çıktı

Burası ne İsviçre’den ne de İtalya’dan bir görüntü. Yerli ve yabancı turistlerin akın akın gittiği saklı cennet Türkiye'nin eşsiz güzellikleri arasına adını yazdırdı. Yıllardır saklı kalmış bu cennete ne kara yoluyla ne de hava yoluyla ulaşım sağlanıyor. İşte Türkiye’nin en güzel köyü…

Doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan Türkiye’nin saklı kalmış o mekanları bir bir gün yüzüne çıkıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın akın gittiği Antalya, bu kez de tarihe tanıklık eden bir köy ile herkesi büyülüyor. Tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran Kaleköy, kuş cıvıltıları ve dalga seslerinin arasında gizlenmiş bir cenneti andırıyor. Türkiye'de karayolu ulaşımının bulunmadığı ender mekanlar arasında yer alan Kaleköy, Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Üçağız Mahallesi'nde yer alan bir köy olarak görülmektedir. İşte Türkiye’nin en güzel köyü…

BİR MEDENİYET YENİDEN DOĞUYOR


Eski adı ile Likya Birliği’nin en küçük kentlerinden biri olarak karşımıza çıkan Simena Antik Kenti bugünkü adıyla Kaleköy olarak biliniyor. Türkiye'nin karayolu ulaşımı bulunmadığı Ender güzellikler arasında yer alan Kaleköy, gizemli havasıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline dönüştü.

kalekoy.jpg


Sabahın ilk ışıkları ile başlayan kuş cıvıltıları dalga sesleri ile karışırken, adeta huzurun başkenti oluyor. Balıkçı motorları ve tekneleri sesleri ile güne uyanan tatilciler Kaleköy'e ulaşmak için de yalnızca deniz yolunu kullanabiliyor. Antik evlerin yer aldığı Kaleköy'de tepede kartal yuvasını andıran bir kale ziyaretçileri karşılıyor. Denizden 400 metre yükseklikte bulunan kalenin zirvesinde ise Türk bayrağı yer alıyor.

LİKYA'NIN LAHİTİ KALEKÖY'DE ÇIKTI


Milattan önce 4 yüzyıla dayanan bir tarihe sahip olan Kaleköy, 1. derece tarihi ve doğal sit konumunda yer almaktadır. Tekneden indiğinizde tarihi Rum taş evleri ile göz dolduran bu antik şehir, yüzyıllara tanıklık ediyor.

antalya-kalekoy.jpg

Taş evlerden oluşan pansiyonlarda konaklama imkanı yakalayan yerli ve yabancı turistler kıyıda bulunan balıkçı lokantalarında ise eşsiz lezzetlerin tadını çıkarıyor. Begonvil çiçekleriyle süslenmiş lokanta ve pansiyonlar kaleye çıkanlara eşlik ediyor. Dar sokaklarda geçerek zirveye ulaşan turistler ise eşsiz manzaranın tadını çıkarmaktadır.


ROMA DÖNEMİNDEN KALMA

Köy içerisinde yer alan Roma döneminden kalma en küçük amfi taş oyma Tiyatrosu kale surlarının dimdik ayakta tutuyor. Kale surları dışındaki Likya lahit Mezarlığı ise tarihe ve doğaya adeta şahitlik ediyor. Kalenin zirvesinde ise Rahmi Koç girişimi ile çıkarılan Osmanlı topu bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN