Nisan ayında kar şoku! Kerem Ökten o ilimiz için uyardı: Sabaha kadar yağacak

Nisan ayında kar şoku! Kerem Ökten o ilimiz için uyardı: Sabaha kadar yağacak

Nisan ayına girmemizle birlikte vatandaşlar havaların ısınacağını beklerken, oldukça nadir görülen bir durumla karşılaştı. Nisan ayı mevsim normallerinin dışında oldukça soğuk bir şekilde başladı. Ünlü hava durumu uzmanı Kerem Ökten ise yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, en son hava durumu öngörüsünü yayınladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve yoğun bulutlu, Trakya bölümü hariç tüm bölgelerin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar; Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleriyle Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak güçlü olması nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji, Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Osmaniye illeri için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Kar yağışı uyarısı Erzurum kent geneli için kar yağışı uyarısı yapılırken, Ordu, Bingöl, Muş, Erzincan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği bildirildi.

Ünlü meteorolog Kerem Ökten ise, Erzurum kent geneli yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Ökten yağışın tüm gün süreceğini ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

RÜZGAR

Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlü olarak kuvvetli biçimde (40-60 km/saat) esmesi beklenmekte olup yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri çevresinde seyretmesi öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN