Nisan'ın ilk tatili o okullara! Meteoroloji'nin uyarısının ardından tatil kararı geldi: Valilik duyurdu

Nisan'ın ilk tatili o okullara! Meteoroloji'nin uyarısının ardından tatil kararı geldi: Valilik duyurdu

Nisan ayı ile birlikte yağışlar tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Sağanak yağışlar şiddetini artırırken bazı bölgelerde kar yağışı görülmeye başladı. O ilde yaşayanlar dikkat. Nisan'ın ilk tatili o okullara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı sonrası o ilde okullarda tatil ilan edildi. Valilik son dakika olarak duyurdular. İşte detaylar haberimizde...

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini sağanak yağışlara bıraktı. Tüm yurtta yağışlar görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. O ilde yaşayan milyonlarca öğrenciye son dakika olarak duyurdular. Nisan'ın ilk tatili o okullara! Valilik son dakika olarak duyurdu. Peki okullar kaç gün tatil edildi? Nisan ara tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte 2023 ara tatil tarihleri...

hghghggh-18.jpg

Şırnak’ın Silopi ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokakları su bastı, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Kaymakamlık, tüm okul kademelerinde eğitim-öğretime 1 gün ara, kamuda çalışan hamile ve engelli görevlilere de idari izin verildiğini duyurdu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde gece saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağışla birlikte ilçeden geçen Celal Deresi’nin bazı bölümlerinde taşkın yaşandı, cadde ve sokakları su bastı. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, yollardaki su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

hjjhjhj-5.jpg

NİSAN AYININ İLK TATİLİ O OKULLARA

Silopi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçe genelinde yağış nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “Yoğun sağanak yağmur nedeniyle ilçemiz genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 12 Nisan 2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır" denildi.

ARA TATİL NE ZAMAN?

2023 MEB takvimine göre 2. ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında olacak. Nisan ara tatili 3.5 iş günü sayılmaktadır.

hjhjhjhj-33.jpg

ARA TATİL KAÇ GÜN?

14 Nisan Cuma günü ders zilinin çalması ile ara tatil başlayacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte ara tatil toplamda 9 gün kabul ediliyor. Son dönem için ders zili 24 Nisan Pazartesi günü çalacak. Bu yıl Ramazan Bayramı da ara tatilin son günlerine denk geliyor.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2023-2023 Eğitim öğretim yılı MEB takvimine göre 16 Haziran tarihinde sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN