Nüfusunu duyan ‘Nasıl?’ diyor! İzmir’in en güzel ve en sakin ilçesi: Orada sadece 13.000 kişi yaşıyor

Nüfusunu duyan ‘Nasıl?’ diyor! İzmir’in en güzel ve en sakin ilçesi: Orada sadece 13.000 kişi yaşıyor

İzmir’in doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bu ilçesinin nüfusunu duyan ‘Nasıl?’ diyor. Temiz havası, eşsiz doğal güzellikleri ve deniziyle görenleri büyüleyen bu yer İzmir’in en güzel ve sakin ilçesi…

İzmir merkeze 106 kilometre mesafede bulunan Karaburun nüfusuyla duyanları şaşkına çeviriyor. Güneyinde Urla, batısında, kuzeyinde ve doğusunda Ege Denizi bulunan bu yer doğal zenginliklerinden dolayı tüm turizm imkanlarına sahip olsa da turistler için çok virajlı ve dar yollara sahip olması dezavantaj olarak görülüyor.

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen 2018’den bu yana düzenlenen Karaburun Nergis Festivali özellikle yerli turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

İzmir’in 30 ilçesi nüfus bakımından sıralandığında ise Karaburun sondan 2’inci sıraya yerleşiyor. Son sırada ise Beydağ yer alıyor.

izmir-karaburun.jpg

KARABURUN’UN NÜFUSU NEDİR?

2023 sayımları kapsamında Karaburun’un nüfusu 13.379’dur. İlçedeki erkek nüfusu 6.936 olarak kaydedilirken, kadın nüfusu ise 6.443’tür.

Karaburun’un nüfusunun yıllara göre değişimi şöyle:

izmir-karaburun.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN