Numan Kurtulmuş'tan Atatürk Havalimanı açıklaması: Pistlerin en azından bir tanesi korunacak

Numan Kurtulmuş'tan Atatürk Havalimanı açıklaması: Pistlerin en azından bir tanesi korunacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Atatürk Havalimanı'nın yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılmasına yönelik planlarla ile ilgili konuştu. Kurtulmuş, " Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in programına konuk olarak merak edilen soruları yanıtladı.

Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasına yönelik tartışmalarla ilgili açıklama yapan Kurtulmuş, "Türkiye'de maalesef anlamadan, dinlemeden, istemeyiz diyen bir çevre olduğunu görüyoruz. 3. Havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Marmaray gibi her projeye kategorik olarak karşı çıkan bir çevre var. Atatürk Havalimanı bir anlamda taşımacılıkla ilgili bir kısım İstanbul Havalimanı'na taşınmış vaziyette. Olağanüstü durumlar olabilir. Deprem vs, gibi konularda Allah göstermesin. Yapılmış bir hastane var. Dışarıdan gelecek hastalar orada hemen kullanabilir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Atatürk Havalimanı'nın uçuşa kapatılacağı doğru değildir. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar devam ediyor. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak. İmara açılacak iddiası yalandır. Bunlar açıklanan projeler..."

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E NATO VETOSU

"Türkiye'nin güvenlik endişesi göz ardı edilemez. İsveç'in terör örgütlerine desteği ortada. Türkiye müzakerelerde yeni bir yöntem izliyor. Güvenlik endişelerimiz açık bir şekilde değerlendirilmeli. Türkiye'nin güvenlik garantisi alması lazım.

Geri adım atması mümkün olmadığı bir noktadayız. Terör saldırıları var, hayattan koparılmış insanlarımız var, büyük bir bedel ödemiş ülkeden, 40 bine yakın vatandaşının hayatını kaybettiği bir ülkeden bahsediyoruz."

KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMASI

Geçen haftalarda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti, Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi. Kurtulmuş, Yargıtay'ın 'Kaftancıoğlu' kararıyla ilgili de konuştu. Kurtulmuş, "Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN