Atatürk Havalimanı’na kapatma garantisi verilmiş

Atatürk Havalimanı’na kapatma garantisi verilmiş

İstanbul Havalimanı'nın inşasıyla birlikte Atatürk Havalimanı'nda hızlı yıkımın başlatılmasıyla ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Muhalefetin ve toplumsal kesimlerin sert tepkilerine rağmen devam eden yıkımla birlikte, İstanbul Havalimanı'nın işleten İGA eski CEO'su Hüseyin Keskin, "İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, Avrupa yakasında başka havalimanı olmaması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın yolcu trafiğine kapatılması ve bir pistinin kırılarak millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik proje tartışılmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?” diye sormuştu.

İstanbul Havalimanı’nı yapıp işleten İGA şirketinin eski üst düzey yöneticisi olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Bloomberg HT’nin ‘Atatürk Havalimanı neden kapatılıyor’ sorusuna yanıt verdi.

keskin.jpgİGA'nın eski CEO'su Hüseyin Keskin

Keskin “İhale şartnamesine göre bizim kira sürecimizin başlaması için İstanbul’da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir. Belki belirli zorunluluklar dahilinde, mesela genel havacılık, özel jetlerle yapılacak uçuşlar bir müddet devam edebilir. Ama havacılık olmayacak” dedi.

"ATATÜRK HAVALİMANI'NDA HAVACILIK OLMAYACAK"

İhale şartnamesine göre, İGA'nın kira sürecinin başlaması için, İstanbul'un Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerektiğini ifade eden Hüseyin Keskin, "Belki belirli zorunluluklar dahilinde, mesela genel havacılık, özel jetlerle yapılacak uçuşlar bir müddet devam edebilir. Ama havacılık olmayacak." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN