Numan Kurtulmuş'tan 'ekonomik OHAL' açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan 'ekonomik OHAL' açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Ekonomik OHAL'' ilan edileceği iddialarına ilişkin ''Saçma sapan bir iddiadır'' dedi. Kurtulmuş, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 'Ekonomik OHAL' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ''Saçma sapan iddiadır, böyle bir şey söz konusu olamaz'' dedi. Kurtulmuş, ''Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Kimsenin aklından OHAL geçmesin.'' diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ilişkin konuşan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın beklentileri tespit ettiğini belirterek ''Nihayetinde bir müzakere sonucudur. Herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir asgari ücret tespiti olacaktır'' dedi.

4 BİN LİRANIN ÜZERİNDE Mİ OLACAK?

Numan Kurtulmuş ''Rakam 4 bin liranın üzerinde mi, altında mı?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Bunu şu aşamada söylemek uygun olmaz. Beklentiler çerçevesinde bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. Benim de gönlüm geçen senekinin üstü ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN