O bakanlıktan kadınlara tam destek! Ömür boyu sürecek ödemeler başladı: Her ay 1.870 TL...

O bakanlıktan kadınlara tam destek! Ömür boyu sürecek ödemeler başladı: Her ay 1.870 TL...

Ekonomik zorluklara karşı mücadele eden kadınların imdadına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetişti. Bakanlık yaptığı açıklamada, kadınlara ömür boyu 1.870 TL destek sağlayacaklarını açıkladı. İşte, yeni yardım kampanyasıyla ilgili detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ekonomik açıdan zorluk yaşayan kadınları kapsayan yeni bir destek programı düzenlendi. Söz konusu destek, ekonomik olarak sıkışan kadınlara aylık 1.870 lira maddi destek sağlıyor. Böylelikle ev hanımları ek olarak dul ve yetim aylığı alarak yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracak.

DUL VE YETİM MAAŞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Dul ve yetim maaşları hesaplanırken asgari emekli maaşı temel alınıyor. Ancak yetim maaşlarında farklı kriterler bulunuyor; erkek çocuklarda 18 yaşında kadar ödeme yapılırken, öğrenci olması durumunda bu yaş sınırı 20'ye çıkıyor. Üniversite öğrencisi olan erkek çocuklarda ise bu süre 25 yaşa kadar uzatılıyor.

c-h-3-ic.jpg

KIZ ÇOCUKLARINA HAYAT BOYU DESTEK

Kız çocuklarında ise maaş alma süresi farklı. Kız çocuklarının evlilik durumuna bakılmadan hayat boyu destek ödemeleri devam ediyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN