O bitkiyi kimse yerinde tutamıyor! Kıpır kıpır hareket ediyor! Günde 3 cm büyüyor kimse koyduğu yerde bulamıyor

O bitkiyi kimse yerinde tutamıyor! Kıpır kıpır hareket ediyor! Günde 3 cm büyüyor kimse koyduğu yerde bulamıyor

Dünyanın farklı noktalarında birbirinden farklı çeşitlerde bitki türleri bulunurken içlerinde öyle bir tanesi var ki yerinde duramıyor. Kıpır kıpır hareket eden bu bitki günde 3 santim büyüyor kimse koyduğu yerde bulamıyor. İşte tüm detaylar…

Güney Afrika'da yağmur ormanlarında yer alan bu bitki bir an olsun yerinde duramıyor. Kıpır kıpır hareketlenen bitkiyi görenden şaşkına dönüyor Her gün aynı yerde bulmak neredeyse imkansız oluyor. Günde 3 santim hareket ettiği düşünülen bu bitki yürüyen bitki olarak biliniyor. İşte tüm detaylar…

YÜRÜYEN BİTKİ YERİNDE DURAMIYOR

Yağmur ormanlarında farklı çeşit bitki türleri yer alırken içlerinde bir tanesi var ki dizilere filmlere konu olsa kimse inanmıyor. Gün içerisinde 3 santim kadar hareket ettiği düşünülen bitki görenleri hayrete düşürüyor.

yuruyen-palmiye-1.jpg

“Socretea exorrhiza” adı ile bilinen ve halk arasında yürüyen palmiye olarak adlandırılan bu bitki orta ve Güney Amerika'da bulunan yağmur ormanlarında görülen bir bitki çeşidi olarak bilinmektedir. Ağaç köklerini gitmek istediği yöne doğru büyüten Bu ağaç ardından eski köklerini havaya kaldırarak ölmesine izin veriyor. Gölgeden güneş ışığına doğru hareket ettiği iddia edilen bu bitki görenleri şaşırtıyor.

GÜNDE 2-3 SANTİM HAREKET EDİYOR

Ağaç hakkında bazı paleobiyologlar tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda bu sürecin birkaç yıl sürdüğü belirtildi. Palmiyenin günde 2 veya 3 santim hareket ettiğini ifade eden biyologlar, yürüyen palmiyelerin hikayesinin de yıllardır anlatıldığını belirtiyor.

yuruyen-palmiye.jpg

Yağmur ormanlarını ziyarete gelen kişilere rehberler tarafından anlatılan bu hikaye oldukça dikkat çekiyor. Hareket ettiğine inanılan palmiye köklerinin yer altında tamamen gizlenmiş diğer ağaçların aksine tabanından yerden birkaç metre yüksekte dışarı doğru büyüyen daha yüksek bir kök sistemi olduğu aktarıldı.

Zaman içerisinde toprağın aşınması ile birlikte köklülerin bir kısmının öldüğünü ve yeni kökler oluştuğunu belirten biyologlar bu oluşumda bitkinin istediği yöne doğru gitmesini sağlamak amacıyla kullandığını aktardı. Yürüdüğüne inanılan bu bitkinin ne yazık ki henüz bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçekliği bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN