O bölgede ikamet edenlere uyarı yapıldı! Yarına planı olanlar iptal etsin: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor...

O bölgede ikamet edenlere uyarı yapıldı! Yarına planı olanlar iptal etsin: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından o bölgeye dair uyarılar geldi. Yarın itibariyle o bölgede bulunan 20 ilçede öğle saatlerinden itibaren yağış başlayacak. Gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji, hava koşulları dolayısıyla oluşacak olumsuzluklara karşı vatandaşı uyardı. İşte tüm detaylar...

O BÖLGENİN 20 İLÇESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna dair uyarılar yapılmaya devam ediliyor. İkinci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarı ile birlikte İzmir bölgesindeki vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Pazar günü saat 13.00 itibariyle İzmir ilinin; Menemen, Bornova, Buca, Torbalı, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Karabağlar, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Gaziemir ve Buca ilçelerinde ikamet eden vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması konusunda uyarılar yapılıyor.

son-dakika-meteoroloji-saat-verdi-bugun-icin-cok-kuvvetli-saganak-uyarisi-ga1o.webp

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

20 ilçede gök gürültülü sağanak yağışın beklentisi üzerine vatandaşların tedbir alması gerektiği açıkladı. İzmir ili genelinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması (21 - 50 kg / m2) beklentiler arasında yer alıyor.

Sağanak yağış sırasında ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, fırtına, yıldırım düşmesi ve küçük çaplı dolu yağışlarının olma ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirlerin alınması gerektiği duyuruldu.

5b587d9261361f090483327b.jpg

YAĞMURUN OLUŞUMU VE ETKİLERİ

Yağmur, atmosferde gerçekleşen bir olaydır. Güneşin ışınları, yeryüzünü ısıtır ve bu ısı, suyun buharlaşmasını sağlar. Su buharı, havada yükseldikçe soğur ve yoğunlaşır. Yoğunlaşma sonucu su buharı, su damlacıklarına dönüşür ve bulutları oluşturur. Bulutlar, yükseldikçe büyür ve içlerindeki su damlacıkları birbirleriyle çarpışarak birleşir.

Bu birleşme sonucu damlacıklar büyür ve ağırlaşır. Sonunda, bulutların içindeki su damlacıkları yeterince büyüyüp ağırlaştığında, yer çekimi etkisiyle yere doğru düşer ve yağmur olarak yeryüzüne ulaşır. Bu yağmur damlaları, toprakları sulayarak bitki ve hayvanların yaşamasına katkı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN