O bölgelere lapa lapa kar yağacak! Soğuk hava dalgası Balkanlardan yola çıktı: Ankara, Konya, Çankırı...

O bölgelere lapa lapa kar yağacak! Soğuk hava dalgası Balkanlardan yola çıktı: Ankara, Konya, Çankırı...

Meteorolojiden bölge bölge kar yağışları işaret edildi. Balkanlar'dan yola çıkan soğuk hava dalgası o tarihte ülkemize giriş yapacak. Soğuk ve yağışlı hava birçok ilimizi etkisi altına alacak. İşte kar yağacak bölgeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonların beklediği kar yağışı için o tarih işaret edildi. Ülkemizde kış beklenilen performansı veremezken, son umutlar mart ayında yer alıyor. Soğuk ve yağışlı havaların ülkemize doğru yola çıktığı paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Küresel ısınma ve iklim krizlerinin etkisiyle dünya genelinde mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklıklar, Türkiye'yi de etkiledi. Mevsim normallerinde ülke genelinde kar yağışı beklenirken, neredeyse tarihin en sıcak kışını geçiriyoruz. El Nino etkisiyle süren bu sıcaklıklar yavaş yavaş etkisini yitirmeye başlamışken kar müjdesi geldi. O tarihte ülkemizde soğuk ve yağışlı hava bekleniyor.

gi8nd-uxoaeexnh.png

KAR YAĞACAK BÖLGELER

Sosyal medya üzerinden hava durumu tahminleri paylaşan Meteoroloji Bey, soğuk ve yağışlı havayı işaret etti. Çarşamba günü itibariyle Balkanlar üzerinden ülkemizde giriş yapacak soğuk ve yağışlı hava batı bölgelerinde etkili olacağını açıkladı.

Paylaşımda yer alan detaylara göre, Kaz Dağları - Kartepe - Uludağ - Bolu Dağı ve Abant - Karabük ve Kastamonu yükseklerinde kar yağışı bekleniyor. Ayrıca kar yağışlarının Antalya yaylalarında da görülmesi tahmin ediliyor. Perşembe günü itibariyle sahur saatlerinde Konya kuzeyinin yüksek bölgeleri, Ankara ve Çankırı yükseklerinde kar yağışını işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN