O bölgemizde petrol alarmı! Ünlü profesör açıkladı: Doğu yerine Batı'daki potansiyel...

O bölgemizde petrol alarmı! Ünlü profesör açıkladı: Doğu yerine Batı'daki potansiyel...

Karadeniz Bölgesi'nde aranan petrole dair profesör isimden çarpıcı açıklama geldi. Barbaros gemisi ile yapılan petrol aramalarına yön verecek bilgiyi paylaştı. Doğu yerine Batı'da aranması gerektiğini söyledi. Türkiye, petrol rezervinin bulmanın bir adım gerisinde. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin gündeminde yer alan petrol rezerv aramaları Karadeniz Bölgesi'nde sürüyor. Ülkeler arasında oldukça değerli olan petrol, birçok noktada kullanılabiliyor. Özellikle akaryakıt ürünlerinde büyük bir öneme sahip olan petrol için, profesör tarafından paylaşım geldi. O bölgede petrol daha çok.

BURADAN PETROL FIŞKIRIYOR

Türkiye'de başlatılan petrol arama işlemleri Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemizi ile sürüyor. Doğu Karadeniz bölgesinde yapılan çalışmalarda, Ordu ve Samsun açıklarında faaliyetler devam ediyor. Nisan ayından itibaren sismik çalışmalarını sürdürmesi beklenen petrol gemisine dair profesörlerden yeni açıklamalar geldi.

Denizin 8 bin metre altındaki jeolojik yapıları incelemeyi sağlayan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, iki ve üç boyutlu verileri aktarıyor. Çalışmaların Doğu Karadeniz'de olmasıyla birlikte profesör isimden Batı Karadeniz'e dikkat çeken açıklama geldi.

brent-1.webp

BATI KARADENİZ DAHA UMUTLU

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte petrol arayışlarının sürdüğü duyuruldu. Karadeniz bölgesinde süren petrol arayışları ile birlikte, Karadeniz Bölgesi'nin Batı ve Doğu Çanak şeklinde bir sırttan oluştuğunu paylaştı.

İki bölge arasındaki farklı jeolojik yapı ve özelliklerin sebebiyle doğalgaz ile petrol açısından farklı potansiyeller bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Osman Bektaş'ın açıklamalarına göre Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'e göre daha umutlu görünüyor.

f7p3-3-xmaamxwx.png

KARADENİZ'İN YAPISI

Karadeniz Bölgesi hakkında bilgileri paylaşan Prof. Bektaş, Hazar ve Romanya petrol sahasının arasında bulunan Karadeniz'in kuzeyinin geniş, güneyinin ise dar bir kıta düzlüğü sahip olduğunu duyurdu.

Karadeniz'in yapısı hakkında bilgilerden bahseden uzman isim, "Avrupa'yı boydan boya kat eden nehirlerin getirdiği çökeller ve bunlara bağlı petrol- gaz yatakları güneye, Türkiye'nin ekonomik sahasına kadar ulaşmaktadır." ifadeleriyle paylaşımını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN