O ilçenin isminin değişmesi için gözler TBMM'de! Olumsuz taşıyan ismi yöre halkının tepkisini çekiyordu

O ilçenin isminin değişmesi için gözler TBMM'de! Olumsuz taşıyan ismi yöre halkının tepkisini çekiyordu

Olumsuz anlam taşıdığı için halkın isteği üzerine o ilçenin isminin değişmesi teklifi kapsamında gözler TBMM’ye çevrildi. İlçenin ismi olumsuz anlam taşıdığı için yöre halkı bu duruma tepki gösteriyordu. Şimdi ise isminin değişip değişmeyeceği kararı beklenmeye başladı.

ZEYNEP ORHAN

Erzurum'un o ilçesinin isminden dolayı kötü bir imaja sahip olduğu düşünülüyordu. Yöre halkı bu ismin değişmesi için istekler de bulunurken Milletvekili ve hukukçu Mahmut Tanal, bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu. İlçenin isminin değiştirilmesi ve imajının daha iyi bir hâle getirilmesi için bunun önemli olduğuna dikkati çekildi.

İLÇENİN OLUMSUZ ANLAMI RAHATSIZ EDİYOR

Milletvekili ve hukukçu Mahmut Tanal, Erzurum’a bağlı Karayazı ilçesinin adının “Güzelyazı” olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Tanal, bu teklifin gerekçesinde, Karayazı’nın olumsuz anlam taşıyan mevcut adının, ilçenin gelişimine ve imajına zarar verdiğini belirtti ve ad değişikliği ile olumlu bir dönüşümün başlangıcı olacağını vurguladı.

yeni-proje-40.jpg

Türkiye'nin ikinci en yüksek yerleşim yeri olan Karayazı, 2.450 metre rakımıyla dikkat çekiyor. İlçe, doğal güzellikleri, endemik bitki türleri ve özellikle kırmızı benekli alabalıkların varlığı ile biliniyor. Ters lale türü gibi dünyada nadir bulunan çiçekler de yalnızca Karayazı’da yetişiyor.

OLUMLU BİR İMAJ İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR

Mahmut Tanal, Karayazı’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan, geniş mera ve yayla alanlarına sahip vatandaşlarının ekonomik potansiyelini vurgulayarak, ilçenin hak ettiği konuma ulaşması gerektiğini ifade etti. Tanal, isim değişikliğinin, ilçenin geleceğine yönelik önemli bir adım olacağını ve olumlu bir imaj yaratacağını savundu.

Tanal’ın bu teklifi, Karayazı’nın “Güzelyazı” olarak anılması ile hem bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin ön plana çıkarılmasını hem de ilçenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu isim değişikliği teklifi, ilçenin gelecekteki konumunu ve algısını olumlu yönde etkileyecek bir adım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN