O ilimizde hasat başladı! Binlerce ton... Kilosu 15 liradan satılıyor! Üreticisi zengin olacak

O ilimizde hasat başladı! Binlerce ton... Kilosu 15 liradan satılıyor! Üreticisi zengin olacak

O ilimizde hasat heyecanı başladı! Hasadın başlamasıyla birlikte fiyatı da belli oldu! Binlerce tonluk mahsulün kilosu 15 liradan satılacak! Rekolte yüksek bekleniyor! Üreticisi zengin olacak! İşte ayrıntılar...

Bilecik'in Osmaneli ilçesinin yüksek kesimlerinde, modern sulama yöntemleriyle desteklenen verimli topraklarda, domates hasadı başladı. Bu ilçenin Ağlan, Adliye, Boyunkaya, Hisarcık, Gaziler, Sarıyazı, Oğulpaşa, Beşevler, Çerkeşli ve Düzmeşe köylerinde gerçekleşen bilinçli tarım uygulamaları, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde tüketilen lezzetli domateslerin üretimine katkı sağlıyor.

"Osmaneli Yaylaları Sulanıyor Tarımsal Üretim Katlanıyor Projesi" çerçevesinde, domates bahçelerini sulamak için güneş panelleriyle elektrik üretimi yapılarak göletler kullanılıyor. Bu sayede domates üreticileri, verimli topraklarında kaliteli ürünler yetiştirebiliyorlar.

KİLOSU 15 LİRAYA ULAŞTI

2121004.jpg

Domates hasadı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlıyor ve hasat edilen domatesler titizlikle sınıflandırılıyor. Bu yüksek kesimlerde yetiştirilen domateslerin kilogram fiyatının 15 liraya kadar ulaştığı ifade edildi.

30 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

2121005.jpg

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü verilerine göre, bu yıl Osmaneli'de 2 bin 500 dekarlık alandan yaklaşık 30 bin ton domates rekoltesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde gerçekleştirilen sebze ve meyve üretimi, ilçenin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor.

2121009.jpg​​​​​​​

Osmaneli Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Abdullah Tetik, tarım sektörünün rekabetçi hale getirilmesi ve iş imkanlarının arttırılması amacıyla projeler geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca, yüksek kesimlerde domates üretimini teşvik ettiklerini ve ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

9 DÖNÜM ARA​​​​​​​ZİDE YETİŞİYOR

2121012.jpg​​​​​​​

Domates üreticilerinden Sabri Ben, uzun yıllardır çiftçilikle uğraştığını ve 9 dönüm arazide domates yetiştirdiğini paylaştı. Ben, yüksek rakımlı bölgelerde domates hasadının yeni başladığını ve kaliteli ürünler elde etmek için bu mevsimi tercih ettiklerini söyledi. Ürünlerini İstanbul, Ankara ve Karadeniz bölgelerine gönderdiklerini, rekolte ve fiyatlardan memnun olduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN