O ilimizde hazineden daha değerli buluş! Türkiye'ye büyük müjde var: 12 ay yeter, saatte 104 litre akıyor

O ilimizde hazineden daha değerli buluş! Türkiye'ye büyük müjde var: 12 ay yeter, saatte 104 litre akıyor

Son zamanlarda ülkenin ortak problemlerinden biri olan su sıkıntısı için resmen hazineden daha değerli bir buluş ortaya çıktı. O ilimizden çıkan bu hazine Türkiye’ye büyük bir müjde veriyor. 12 ay yetecek kadar olmasının yanı sıra saatte 104 litre akıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Hem tarım için olmazsa olmaz bir unsur olan hem de insan hayatının devamlılığı için vazgeçilemeyecek kaynak olan su, yağışların gitgide azaldı ve küresel ısınmanın kendisini bu denli hissettirdiği dönemde ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Öyle ki barajlardaki su seviyesinin azalması çoğu baraj ya da gölün kurumasına neden olurken su kaynaklarında sorunların yaşanması insanları endişeye sürükledi. Bu kapsamda bir elimizde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda saatte 104 litre su çıkaran bir kaynak bulundu.

TÜM ÜLKEYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Bu yıl beklenen yağışın alınmaması, kuraklığın artması özellikle de su konusunda büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Bu kapsamda ülkenin 41 yanında su sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda ise müjdeli haber Aydın’dan geldi.

yeni-proje-11.jpg

Aydın’ın Buharkent ilçesinde yer alan Savcılı Mahallesi’nde Yapılan sondaj çalışmaları sonucunda 12 ay boyunca çiftçilere sulama imkanı sağlayacağı düşünülen 2 kuyu bulundu. Bu kuyulardan saatte 104 litre su elde edildi. Bu da o bölgedeki çiftçilerin su sorununa resmen şifa oldu.

yeni-proje-10.jpg

ÇİFTÇİLERE SUNULACAK

Öte yandan sulama kanalının açılan kuyular ile beslenmesi durumunda ilçe sulama probleminden kurtulmuş olacak. Suyun kapasitesi doğrultusunda sulama alanı belirlendikten sonra bölgede kapalı devre sulama sistemi kurulacak ve su çiftçilere sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN