O kişilere toplu taşıma yine ücretsiz oldu! Cumhurbaşkanı imzayı attı: 2025 yılına kadar tek kuruş ödemek yok

O kişilere toplu taşıma yine ücretsiz oldu! Cumhurbaşkanı imzayı attı: 2025 yılına kadar tek kuruş ödemek yok

Toplu taşıma kullanan o kişiler bu haberi duyunca çok sevinecek. Cumhurbaşkanı imzayı resmen attı. 2025 yılına kadar ceplerinden hiç para çıkmadan toplu taşıma kullanabilecekler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca insanın kullandığı toplu taşıma araçları bazı kişilere ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bu kapsamda ücretsiz hizmet görme hakkı olan kişiler arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) taşra teşkilatındaki personelleri de yer alıyor. Edinilen son bilgilere göre ise AFAD personeli Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla 2025 senesine kadar otobüsleri ücretsiz kullanabilecek.

yeni-proje-14.jpg

RESMİ ÜNİFORMALARI İLE ÜCRETSİZ BİNECEKLER

Resmi Gazete’de yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile alınan karar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. dönem toplu sözleşme ile AFAD'ın taşra teşkilatı personelinin resmi üniformalı bulundukları sürece toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarına ilişkin düzenleme yer aldı.

yeni-proje-15.jpg

2025 YILININ SONUNA KADAR GEÇERLİ

Alınan karara göre, AFAD'ın taşra teşkilatında istihdam eden, arama kurtarma hizmetlerinde görev alan resmi üniformalı; arama ve kurtarma teknisyeni, afet ve acil durum arama ve kurtarma birlik personeli ile il afet ve acil durum arama ve kurtarma ekibi personeli, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 31 Aralık 2025 tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN