O mezarın ünü şehir dışını bile aştı! Rahatsızlığı olan oraya koşuyor: 500 yıllık mezarın rivayeti duyanları şaşırtıyor

Bu mezar şifa dağıttığı iddiasıyla dilden dile dolaşırken resmen ürünü şehir dışına bile taştı. Öyle ki rahatsızlığı olan kişilerin koşa koşa o mezara gittiği ve şifa aradığı öğrenildi. 500 yıllık bu rivayet duyanları şaşkına çevirirken insanların o mezarda şifa aradığı görüldü.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde “sancı mezarı” adında bir mezar bulunuyor. Bu mezar bazı rivayetlere göre adeta şifa dağıtıyor. Öyle ki karın ağrısı yaşayan kişilerin koşa koşa ol mezara gidip dua ederek şifa dilediği bildiriliyor. Öte yandan mezarın hemen yol kenarında olması ise dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca 500 yıldır orada olduğu söylenen mezarlar hakkındaki rivayetler duyanları şaşırtıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

SANCI MEZARININ ŞİFA DAĞITTIĞINA İNANIYORLAR

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı olan Çerkezdanişment köyünde bulunan bu mezarın konumu tam olarak yol ortasında bulunuyor. Sence mezara olarak bilinen bu mezarın sadece konumu değil hikayesi de duyanların dikkatini çekiyor.

İnsanlar bu mezarın şifa dağıttığını inanarak karın ağrısı çektikleri takdirde ağrılarının geçmesi için o mezara gidiyorlar. Yalnızca o köyde yaşayanlar değil başka köylerde yaşayanlar da karın ağrıları için o mezara gelerek şifa adına dua ediyorlar. Söz konusu mezarın kime ait olduğu ya da mezar tarihi bilinmezken 5 asırlık bir mezar olduğu tahmin ediliyor.

yeni-proje-4-001.jpg

YOLUN KIYISINDA DURUYOR

Köy yolunun tam kenarında bulunan bu mezarın 1953 senesinde yaşanan bir selden dolayı yolun kıyısında kaldığı söyleniyor. Yolun kenarında kalan mezar yerinden oynatılarak yerine restore edilerek yol kıyısında bırakıldı. Tam olarak 71 yıldır yol kenarında ziyaretçilerini ağırlıyor.

yeni-proje-5-001.jpg

GEÇMİŞ HİKAYESİNİ MUHTAR ANLATTI

Köy muhtarı Abdullah Ceviz, 1953 yılından beri mezarın yol kenarında olduğunu ifade ederek, "Buranın geçmişinde iki askerin bu köye gelip öldüğü ve bu mezarda yattığını söylüyorlar. Şimdiler de karın ağrısı olanları bu mezara getiriyorlar. Yeni doğan çocukların ağrısı olursa buraya getiriyorlar. 500 yıldan fazladır bu mezar burada olabilir. Askerlerin burada sancılanıp öldüğünü de söylüyorlar. Bu köyden çevreden gelenler oluyor. Bu yol 1953 yılında yapıldığından itibaren mezar yolun kenarında duruyor. Burayı zamanında açtılar, mezarlar çıkınca geri kapattılar” dedi.

yeni-proje-6-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN