O şehirde ekmek 1 oldu! Binlerce vatandaş bu haberle bayram etti: Ramazan bereketiyle geldi

O şehirde ekmek 1 oldu! Binlerce vatandaş bu haberle bayram etti: Ramazan bereketiyle geldi

2023 yılı Ramazan ayı dün gece yapılan sahur ile başladı. Milyonlar vatandaş bu akşam ezanıyla ilk iftarını açacak. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin fiyatı 10 TL olarak belirlenirken İstanbul'daki Halk Ekmek büfelerindeki pide fiyatı ise 5 TL olarak açıklandı. Bu gelişmeler sonrasında o ilde ekmek fiyatının 1 TL olduğu açıklandı.

Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarının merak konusu olması sonrasında Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin 10 liradan satışa sunulacağını açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıkladığı pide fiyatı vatandaşların tepkisini çekerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki pide fiyatlarını sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurdu.

Yılbaşından bu yana yaşanan zamların pide fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken pide fiyatlarından gelen kötü haber vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Ocak ayından bu yana yaşanan zam furyası pide fiyatlarını da etkiledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Türkiye bütününde 300 gram Ramazan pidesinin fiyatını duyurdu. Halil İbrahim Balcı, "Türkiye genelinde 300 gram pide 10 liradan satılacak. Kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık yüzde 60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor" dedi.

Halil İbrahim Balcı'nın açıkladığı pide fiyatları dar gelirli vatandaşların tepkisini çekerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek büfelerinden satılacak pide fiyatlarını açıkladı. İmamoğlu, Ramazan pidesinin Halk Ekmek büfelerinden 5 TL karşılığında satışa sunulacağını duyurdu.

O İLDE EKMEK 1 TL OLDU

İmamoğlu'nun bu hamlesi sonrasında Mersin Tarsus Belediyesi'nden örnek bir hamle geldi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik düzenli çalışmalar gerçekleştiren Tarsus Belediyesi, ramazan ayı boyunca da bunu sürdüreceğini duyurdu. Artan maliyetlere karşın, yurttaşın bütçesine katkı sunmak adına ilk zamanlardan itibaren ekmek satışını en uygun fiyatlarda tutan Tarsus Belediyesi, ramazan ayında halk ekmek fırınında 210 gram ekmeğin 1 TL’den satılacağını açıkladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ramazan ayı boyunca her gün geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere de, askıda ekmek uygulaması ile ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı.

El değmeden üretiminin gerçekleştirildiği ekmeğe farklı bir boyut kazandırdıklarını kaydeden Bozdoğan, şu ifadeler kullandı:

“Artan maliyetlere rağmen biz her zaman halkımızın yanında olacağız. 11 ayın sultanı Ramazan’ın coşkulu, duygulu ve bereketli ortamına hijyenik ve cep dostu ekmek sunarak, iftar soflarına misafir olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN