O tarihte ortalık yangın yeri olacak! Pastırma yazında son demler: İstanbul'da ılık kış ihtimali

O tarihte ortalık yangın yeri olacak! Pastırma yazında son demler: İstanbul'da ılık kış ihtimali

Uzman isim tarih vererek uyardı. O tarihte Türkiye haritası yeniden kırmızıya boyanacak. Sonbahar mevsiminde etkili olan pastırma yazı için son demler olduğu paylaşıldı. Kış mevsiminin sert geçmesi beklenirken, o ihtimal kış severlerin yüzünü soldurdu. İşte o detaylar...

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan meteoroloji uzman kritik tarihi paylaştı. O tarihten itibaren sıcaklıklar yeniden fırlayacak. Yaz sıcaklıklarının etkisinde kalan sonbahar mevsiminde pastırma yazı görülüyor. Havaların soğumaya başlayacağını işaret eden uzman isim pastırma yazında son demleri paylaştı.

PASTIRMA YAZINDA SON VİRAJ

Türkiye haritası paylaşan meteoroloji uzmanı, sıcak günleri eliyle işaret etti. O tarihte kırmızıya boyanacak Türkiye haritasında sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor. Yaz mevsiminden çalınan bir gün ile birlikte, ılık kış ihtimali kış severlerin yüzünü soldurdu.

Sibirya'da biriken soğukluklar nedeniyle sert bir kış geçmesi beklenirken, Türkiye'de pastırma yazının etkisi sürüyor. Her 3 - 5 günde bir ısınan havalar vatandaşları da bunaltmış durumda. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte kuraklık felaketinde yaşanan yükseliş bezdirdi. Hafta sonu gelecek kuvvetli lodos, beraberinde sıcak havayı da getirecek.

1581238.webp

2006-2007 YILINDA BÖYLE OLMUŞTU

Türkiye'de sıcak günler bitmek bilmiyor. Kuvvetli lodos uyarısının yanı sıra pastırma yazı yeniden etkisini gösterdi. 4 Kasım tarihiyle kendisini gösterecek sıcaklıkların etkisi ülke haritasını kırmızıya boyadı. Yazlıkları yeniden çıkartın uyarısıyla birlikte, 4 Kasım Cumartesi günü kuvvetli lodos ve yüksek sıcaklıklar yerini alacak.

Geçici bir durum olduğunu paylaşan uzman isim, İstanbul'da ılık kış uyarısında bulundu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten paylaşımının devamında, "Bir anekdot. 4 Kasım 2006'da kar yağışından dolayı İstanbullular yolda kalmıştı; ve fakat, 2006 - 2007 Kışı çok ılık geçmişti. Öyle ki; Mart ayında sarı yapraklar arasından çiçekler açmıştı. Her zaman sert, soğuk bir başlangıç, karlı bir Kış anlamına gelmez..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN