Ocak ayını beklemeyin! Asgari ücret ve en düşük emekli aylığının ne kadar olacağı sızdı

Ocak ayını beklemeyin! Asgari ücret ve en düşük emekli aylığının ne kadar olacağı sızdı

Milyonlarca çalışan ve emekli, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte maaş zamlarını merakla bekliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre 2024 Ocak ayında yapılacak asgari ücret ve emekli maaş zammı miktarları şekillenmeye başladı...

2024 yılında memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı oldukça dikkat çekici. Edinilen bilgilere göre, memur maaşlarına yapılacak zam oranı neredeyse %50 olacak. Bu zamla birlikte en düşük memur maaşı 33.000 TL’ye kadar yükseltilmiş olacak.

1-004.jpg

ASGARİ ÜCRETTE %50 ZAM İDDİASI

Asgari ücret zammı konusunda da önemli iddialar ortaya atıldı. Memur maaşlarına yapılacak zam oranını baz alan bazı uzmanlar, asgari ücrete de benzer bir oranda zam yapılmasını bekliyor. SGK uzmanı Ahmet Kurtuluş’un katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği tahminlere göre, eğer iddialar doğru çıkarsa 2024 yılında asgari ücret %50 oranında artarak 17.000 TL’ye ulaşacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YOLDA!

Emekliler için belirlenen en düşük maaş şu anda 7.500 TL olarak biliniyor. Ancak yeni yılla birlikte bu maaşa da %50 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 11.250 TL’ye çıkacak.

2-006.jpg

EKİM AYINDA ARA ZAM BEKLENTİSİ

Meclis’in Ekim ayında açılmasıyla birlikte ara zam konusu da gündeme gelecek. Ancak bu konuda henüz net bir rakam belirlenmiş değil.

Tüm bu bilgiler ışığında, 2024 yılında çalışanlar ve emekliler için önemli maaş artışları bekleniyor. Ancak resmi açıklamaların yapılmasını beklemek en sağlıklısı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN