Odun ateşinde 15 saat boyunca pişiyor, anında bitiyor! Kahvaltıda yiyen bile var: Türkiye'de en ucuz orada satılıyor

Odun ateşinde 15 saat boyunca pişiyor, anında bitiyor! Kahvaltıda yiyen bile var: Türkiye'de en ucuz orada satılıyor

Öyle bir lezzet ki 15 saat boyunca odun ateşinde yavaş yavaş pişiyor 2 saat olmadan tükeniyor. Sabah kahvaltısında bile kapış kapış gidiyor. Bunun tadına bakmak isteyenler kapıda kuyruk oluştururken Türkiye'de en ucuz o şehirden çıkıyor.

Türkiye'nin birbirinden farklı geleneksel lezzetleri bulunurken Yozgat'tan resmen şifa akıyor. Yozgat'ta ilaç niyetine tüketilen kuzu kelle kış aylarında vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. 12 -15 saat arasında odun ateşinde yavaş yavaş pişirilen bu kelleler 2 saat geçmeden tükeniyor. 35 yıldır Yozgat'ta hizmet veren Arif Hoşgör, herkesin tercihi oluyor.

YOZGAT'TAN ÇIKAN ŞİFA

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşamını sürdüren Arif Hoşgör, Kayserili ustalardan öğrendiği kelle kebabını 35 yıldır Yozgatlılarla buluşturuyor. Mezbahalardan aldığı kellelerin derisini yüzdükten Sonra ince ince temizleyen Hoşgör, bakır kazanlara koyduğu kelleleri odun ateşinde yavaş yavaş pişiriyor. 12-15 saat arasında pişen kellelerin tükenmesi ise yalnızca 2 saat sürüyor.

kelle-kebabi.jpg

Günlük taze taze yapılan ürünler her sabah 11.30 ile 13.30 arasında müşterilerle buluşurken çevreden de yoğun bir ilgi görüyor. Fırından çıkan kelleler bazı yörelerde Nacak ve balta yardımıyla kırılırken Yerköylü kebap ustası bu işlemi tornavida ile yaparak farklı bir tarza imza atıyor. Günde 30 kelle kebabı satışı yaptığını ifade eden Hoşgör, lezzetli kebabını ise 225 TL'den alıcı ile buluşturuyor.

35 YILDIR KEBAP YAPIYOR

Çocukluk yaşlarında Kayserili ustaların yaptığı kelle kebabını Yozgat'a Taşıyan Arif Hoşgör 35 senedir Yozgat halkının damağını şenlendiriyor. Yerköy ilçesinde 35 senedir kelle kebabı yaptığını ifade eden Hoşgör, “2 yıldır da ilçemize özgü iskele kebabı satışı yapıyorum. Kelle kebabı Kayserili ustaların yanında çırakken öğrenmiştim, seyyar arabayla önceleri sokak sokak gezerek kelle kebap sattım. Son iki yıldır da emekli olunca iş yeri açtım ve burada işimi sürdürüyorum. 35 yıldır kelleyi aynı fırında odun ateşinde pişiriyorum. Şu an işlerimiz çok güzel. Türkiye’nin en ucuz kebabı burada diyebilirim, 350 gramı 225 lira” ifadelerini kullandı.

kelle-kebaplari.jpg

2 SAATTE TÜKENİYOR

Mezbahadan aldığı kelleleri ince ince temizleyen kebap ustası Yozgat ilçesinde yalnızca kendisinin bu işi yaptığını belirtti. Gelen müşterilerin yalnızca Yozgat halkı olmadığını belirten Hoşgör, şehir dışından birçok kişinin de bu lezzetin tadına bakmak için geldiğini belirtti. Kelle kebabından müşterinin son derece memnun olduğunu ifade eden Hoşgör, her kesime hitap ettiğini belirtti.

kebap-kelle.jpg

Fiyat artışlarının kendisini etkilemediğini aktaran Hoşgör işlerden memnun olduğunu aktardı. Yozgat'ta unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği yaşattığını ifade eden Hoşgör kızarmış kelleyi Yozgat'ta yalnızca kendisinin yaptığını söyledi. Arif Hoşgör, 15 saat boyunca yaptığı lezzetin yalnızca 2 saatte tükendiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN