Öğrenciler dikkat! MEB ortak sınav tarihleri ve soru dağılımlarını duyurdu

Öğrenciler dikkat! MEB ortak sınav tarihleri ve soru dağılımlarını duyurdu

Millî Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 6. ve 9. sınıf öğrencileri için düzenlenecek ortak sınavların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık tarafından belirlenen takvime göre, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı derslerinin yazılı sınavları 26 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Aynı şekilde, 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik sınavları ise 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları için önemli bilgileri içeren konu soru dağılım tablolarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda, öğrencilerin sınavlara daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde girmelerini sağlamak amacıyla belirlenen konu ve soru dağılımları detaylı bir şekilde açıklandı.

TARİHLER BELLİ OLDU

İlgili tablolara göre, 26 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilecek sınavlarda 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı derslerinde öğrencilere toplam 16 soru yöneltilmesi planlanıyor. 6. sınıf Türkçe sınavında 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yer alacak. Bu sorular, öğrencilerin dil bilgisi, okuma anlama ve yazma becerilerini ölçmeyi hedefliyor. Benzer şekilde, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı sınavında da 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru bulunacak. Bu sorular, öğrencilerin edebiyat metinlerini anlama, yorumlama ve eleştirme yeteneklerini ölçmeyi amaçlıyor.

Sınav takvimine göre, 27 Mart 2024 Çarşamba günü ise 6. sınıf matematik ve 9. sınıf matematik sınavları yapılacak. 6. sınıf matematik sınavında öğrencilere toplamda 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yöneltilmesi planlanıyor. Bu sorular, öğrencilerin temel matematik becerilerini ve problem çözme yeteneklerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Benzer şekilde, 9. sınıf matematik sınavında da adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN