Öğrenciler ve veliler bayram etti! Okulların kapanış tarihi resmen belli oldu

Öğrenciler ve veliler bayram etti! Okulların kapanış tarihi resmen belli oldu

Milyonlarca öğrenci uzun bir tatilin ardından okullarına geri döndü. Bir haftadır okullarda ders işlenmeye başlarken gözler yaz tatiline çevrilmiş durumda. Deprem nedeniyle eğitime ara verilmesinden dolayı eğitimin uzatılacağı konuşuyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geçtiğimiz günlerde açıklama geldi. Öğrenci ve veliler bu haberle bayram edecek. Okulların kapanış tarihi resmen açıklandı. Peki yaz tatili ne zaman? Hangi tarihte okullar kapanacak? İşte detaylar haberimizde...

Depremden dolayı eğitime uzun bir süre ara verilmek zorunda kaldı. Özellikle depremin vurduğu 11 ilde hayat durma noktasına gelirken binlerce öğrenci okullardan uzak kalmıştı. Verilen aradan dolayı yaz tatilinin daha geç olması beklenirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geçtiğimiz günlerde açıklama geldi. Bakan Özer'in bu açıklamasıyla birlikte belirsizlik sona erdi. Yaz tatili planı yapan öğrenci ve veliler bu haberle bayrama edecek. Milyonlarca öğrenciye duyurdular. Okulların kapanış tarihi resmen açıklandı. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte 2022-2023 MEB tatil tarihleri...

jhjhjh-24.jpg

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı yaz tatili tarihlerinde. Uzun bir ders programının ardından tatili dört gözle bekleyen ilkokul, orta öğretim ve lise öğrencilerine beklenen haber verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son dakika olarak duyurdu. Peki yaz tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?

ÖĞRENCİ VE VELİLER BAYRAM EDECEK!

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2023 yaz tatili tarihi belli oldu. Normal şartlarda 16 Haziran Cuma günü karneler verilecek ve yaz tatili başlamış olacak. Ancak yaşanan depremden dolayı okullara ara verilmiş ve öğrenciler okullarda uzak kalmıştı. Yaşanan bu süreçte vatandaşlar 'Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika olarak duyurdu.

dffdfd-2023-04-29t095349-587.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI: YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

Önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz tatili hakkında merak edilen soruyu yanıtladı. Bakan Özer, açıklamasında “2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 16 Haziran tarihinde sona eriyor, herhangi bir uzatma yapmayacağız” dedi. Bu açıklama ile birlikte 12 Eylül 2022 tarihinde başlayan eğitim-öğretim takviminin 16 Haziran 2023 tarihinde okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte kapanması netleşmiş oldu.

kkjkj-3.jpg

Deprem bölgesinde devam eden eğitim süreci ile ilgili konuşan Özer, "Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi programı yapacağız. Deprem bölgesindeki okullarda derslere katılım gönüllük esasına göre olacak" dedi.

YAZ TATİLİ KAÇ AY, KAÇ GÜN OLACAK?

Yeni eğitim - öğretim yılı 2023 Eylül ayının ikinci haftasında başlaması bekleniyor.

2022-2023 OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran cuma günü sona erecek. Henüz 2023-2024 yılı çalışma takvimi paylaşılmadı. Okullarda 90 günlük yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılı başlayacak. Okulların yeni dönemde Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN