Öğrencilerin bedava internet kullanabileceği tarih belli oldu! 12 ay boyunca 10 GB hediye edilecek

Öğrencilerin bedava internet kullanabileceği tarih belli oldu! 12 ay boyunca 10 GB hediye edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarla üniversite öğrencilerine sağlanacak destekleri duyurdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." şeklinde konuştu. Bu destekle, öğrencilere teknolojiye erişim kolaylığı sağlanması hedefleniyor.

1-010.jpg

ÜCRETSİZ İNTERNET KOTASI VE SEÇİLEBİLİR MOBİL OPERATÖRLER

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabyte kota sunulacak. Gençlerin bu haktan yararlanırken tercih edebileceği 3 farklı mobil şebeke operatörü bulunmaktadır.

MALİYET DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

10 gigabyte internet kotasının maliyeti devlet tarafından karşılanacak. Öğrencilere sağlanan bu ücretsiz internet hizmeti ekim ayı itibariyle başlatılacak.

2-008.jpg

18 YAŞ ALTI GENÇLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Üniversite hazırlık ve 1. sınıfta olup da 18 yaşına girmemiş gençlerin bu imkândan yararlanabilmesi için özel bir çalışma başlatıldı. Bu çerçevede, internet hattının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasına tanımlanarak verilmesi planlanıyor.

13 yerli ve yabancı firma, kampanyaya uygun telefon üretimi gerçekleştirecek. Hızlı bağlantıya sahip modellerin kampanyaya dahil edilmesi bekleniyor. Hangi marka ve modellerin destekleneceği konusunda BTK'nın karar vereceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, bu destekten yüksek lisans ve açık öğretim öğrencilerinin yararlanamayacağı belirtildi. Kapsamın genişletilmesi ya da daraltılmasıyla ilgili nihai kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN