Öğretmen, müdürün tacizine uğradığını iddia etti: 3 görevden uzaklaştırma

Öğretmen, müdürün tacizine uğradığını iddia etti: 3 görevden uzaklaştırma

Kahramanmaraş'ta bir okul müdürünün sınıf öğretmenini taciz ettiği öne sürüldü. Konuyla ilgili Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca da idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken okul müdürü N.S., müdür yardımcısı N.Y. ve öğretmen Ö.A. görevinden uzaklaştırıldı.

Olay, Kahramanmaraş'ta Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki bir ilkokulda meydana geldi. İddiaya göre, okul müdürü N.S., aynı okulda görev yapan sınıf öğretmeni A.M.'yi sürekli mesaj atarak taciz etti.

3 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Sınıf öğretmeninin müdürden şikayetçi olması üzerine savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri de iddiayla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, okul müdürü N.S., müdür yardımcısı N.Y. ve öğretmen Ö.A. görevinden uzaklaştırıldı.

Kahramanmaraş Valiliği'nden taciz iddiasıyla ilgili

"Bazı basın-yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna yansıyan Dulkadiroğlu ilçemizdeki bir ilkokulda taciz iddialarıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bahse konu iddialarla ilgili Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca idari soruşturma yapılmış, ayrıca daha kapsamlı bir inceleme/soruşturma yapılması için Milli Eğitim Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuştur.

'SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN...'

Soruşturmanın selameti için şikayetçi öğretmen A.M. talebi doğrultusunda başka bir okulda geçici görevlendirilmiş, okul müdürü N.S. ile aynı okul müdür yardımcısı N.Y. ve yine aynı okul öğretmeni Ö.A. soruşturma sürecinde Valiliğimizce, 657 sayılı Kanun'un 137. Maddesi kapsamında görevden uzaklaştırılmıştır. İddialarla ilgili adli ve idari işlemler valiliğimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklaması geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN