Öğretmenlere kötü haber! Birçok eğitimci işinden olabilir "30 bin öğretmenin işsiz kalmasından endişe duyuyorum"

Öğretmenlere kötü haber! Birçok eğitimci işinden olabilir "30 bin öğretmenin işsiz kalmasından endişe duyuyorum"

TÖZOK, “Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı ve Eğitim Geleceği” sempozyumunu Antalya'da düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sempozyuma katılmazken TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan öğretmenlere kötü haberi verdi.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) “Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı ve Eğitim Geleceği” sempozyumunu Antalya'da düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in daha önce açılış törenine katılacağı duyurulmasına rağmen Bakan Özer, ani bir kararla sempozyuma katılmaktan vazgeçti.

Dernek yönetim kurulu başkanı Zafer Öztürk’ün, özel okulların sıkıntılarını ve isteklerini dile getirdiği konuşmasının ardından sahneye MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen çıktı. Gelen, eleştirilere yanıt vermek yerine katılımcıların Regaip kandilini kutladı.

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre; Yaklaşık 1200 özel okul kurucusu ve yöneticisinin buluştuğu sempozyum öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, ekonomik zorluklar nedeniyle pek çok okulun kapandığını açıklayarak “Ekonomik sıkıntı nedeniyle devreden, kapanan okullar var. Birçoğu da kapanmamak için sermaye ve ortak arıyor. Özel okullardan öğretmen kaçışı başladı, kurslara eğitim merkezlerine gidiyorlar. Geliri yeterli olmayan veliler de çocuklarını yavaş yavaş alıyorlar” dedi.

"30 BİN ÖĞRETMENİN İŞSİZ KALMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUM"

TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan ise Türkiye'de 200'den fazla kaçak uluslararası okulun bulunduğunu ve bu okulların çoğunun da Arap kökenli olduğunu dile getirdi. Gülan ayrıca “25-30 bin öğretmenin işsiz kalmasından büyük endişe duyuyorum’’ diye konuştu.

“Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı ve Eğitim Geleceği” başlığıyla düzenlenen sempozyumda özel okul sahipleri sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e anlatmak istedi. Ancak Bakan Özer sempozyuma katılmayınca bu mümkün olmadı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, sert bir dille ücret artışının sınırlandırılmasını eleştirdi. Öztürk ayrıca on binlerce öğretmene ve milyonlarca veliye kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“TÜİK’in enflasyon verileriyle ve yönetmeliğe göre ücret artışlarımızı belirleme hakkımız olmasına rağmen, bakanlığımız bu hakkı sınırlandırmış olup, önümüzü kapatmıştır. Bunun sonucunda da özel okul öğretmen maaşları, devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin maaşlarının gerisinde kalmıştır. Sadece ücret artışının kısıtlanmasıyla da yetinilmedi.

Ayrıca bir gecede de yönetmelik değişikliği yapıldı. Yönetmelik değişikliğinin ne anlama geldiğini sizlere 32 yıldır onuruyla hizmet veren bir okulun kapatma kararını velilerine yazdığı mektuptan kısa bir alıntıyla aktarıyorum; “Yapılan bu düzenlemeyle gelecek yıllarda da özel okul fiyatlarının herhangi bir hesaba dayandırılmaksızın siyasi otorite tarafından siyasi hesaplarla belirleneceği belli olmuştur. Umudum bu durumdan en kısa sürede dönülerek, ortak bir uzlaşı sağlanması. Aksi takdirde, diğer derneklerin de bize katılması durumunda, konuyu Danıştay’a taşıyarak yönetmelik değişikliği istemek arzusundayız"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN