Oğuz Kaan Salıcı'ya yakın 11 isim PM'ye girmeyi başardı: Özel'in listesi fire verdi

Oğuz Kaan Salıcı'ya yakın 11 isim PM'ye girmeyi başardı: Özel'in listesi fire verdi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi için oy verme işlemi tamamlandı. 60 üyeli PM için 387 aday başvurmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı olan ve ittifak görüşmelerini yürüten Oğuz Kaan Salıcı, CHP lideri Özgür Özel’in listesine alternatif bir anahtar liste yayınlamış listede Kılıçdaroğlu’nu destekleyen milletvekilleri, parti yöneticileri ve eski milletvekilleri yer almıştı. Belirlenen yeni PM'de Salıcı'ya yakın 11 isim yer aldı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi için oy verme işlemi sona erdi. 60 üyeli PM için 387, 15 üyeli YDK için ise 103 aday başvururken yeni PM listesinde dikkat çeken isimler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde CHP Genel Başkan Yardımcısı olan ve ittifak görüşmelerini yürüten Oğuz Kaan Salıcı'nın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesine karşılık "Denge ve Denetleme" başlıklı anahtar listesi belirlediği iddia edilmişti. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen milletvekilleri, parti yöneticileri ve eski milletvekilleri söz konusu listede yer almıştı.

SALICI'NIN LİSTESİ

Özel'in listesini delen Oğuz Kaan Salıcı'nın listesindeki 11 isim yeni PM'de yer aldı. Söz konusu isimler şu şekilde sıralandı:

Oğuz Kaan Salıcı, Mehmet Tüm, Mustafa Adıgüzel, Nevaf Bilek, Semra Dinçer, Ali Haydar Hakverdi, Ecevit Keleş, Veli Özdemir, Necdet Saraç, Müslim Sarı, Orhan Sarıbal

Kıyaslanan iki listede Özgür Özel’in listesinde de yer alan Ecevit Keleş’in ismi dikkat çekti. Öte yandan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz her iki listede yer almamasına yeni PM'de yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN