Öldükten 3 yıl sonra köyde görüldü! Balıkesir'de herkesi ürperten hayat hikayesi: Seneler sonra aynı gün hayatını kaybetti

Öldükten 3 yıl sonra köyde görüldü! Balıkesir'de herkesi ürperten hayat hikayesi: Seneler sonra aynı gün hayatını kaybetti

Balıkesir'de 3 sene önce hayatını kaybeden bir vatandaş ölümünden 3 yıl sonra tekrar köyde görüldü. Duyanların tüylerini ürperten bu hikaye bölge halkını da şaşkına çevirirken söz konusu vatandaş seneler sonra aynı gün hayatını kaybetti. İşte olayın detayları…

Mustafa Yılmaz isimli vatandaş, 20 Şubat 1979 tarihinde Balıkesir’de bölgede çalışan ormancılar ile köylüler tarafından öldüğü teşhis edilerek defnedildi. İddialara göre Mustafa Yılmaz, 3 sene sonra tekrar köyde görüldü ve söz konusu o tarihten sonra 44 yıl daha yaşadı. Duyanları şaşkına çeviren bu olayın devamında ise Mustafa Yılmaz 20 Şubat günü ikinci kez vefat ettiği iddia edilerek tekrar defnedildi.

yeni-proje-50.jpg

TÜYLERİ ÜRPERTEN HİKAYE

20 Şubat 1979 tarihinde Balıkesir’de öldüğü iddia edilen ve ormancılar ile köylüler tarafından defnedilen Mustafa yılmaz, öldükten 3 sene sonra tekrar köyde görülünce akıllanmaz bir hikaye başladı. Söz konusu o tarihten sonra kimisine göre “meczup” kimisine göre “hasta” olarak anılan Yılmaz, 44 sene sonra aynı tarihte vefat etti. Öte yandan Mustafa Yılmaz’ın hayatı ile televizyon kanallarında bir dönem ilgi çektiği, sürekli oruç tuttu ve kendisinden sıkça dua istenildiği biri olduğu öğrenildi. Mustafa Yılmaz 71 yaşında bir kez daha defnedildi.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Adalı köyünde yaşayan Mustafa Yılmaz, 1979 yılında Adalı’dan 25 kilometre uzakta bulunan Kadıköy’e yürüyerek geldi ve yöre sakinleri ile burada yemek yiyerek vakit geçirdi. Daha sonra köyüne dönmek için yola çıktı. Mustafa Yılmaz’ın gidişinden kısa bir süre sonra Keçideresi isimli ormanlık alanda bir ceset bulundu ve savcı cesetin teşhisi için köyden korucu ve ormancılığı çağırdı. Söz konusu cesedin Mustafa Yılmaz’a ait olduğu teşhis edildikten sonra otopsi yapıldı ve Mustafa yılmaz defnedildi. Lakin 3 sene sonra köylüler Mustafa Yılmaz’ı tekrardan bölgede gördüklerini iddia etti. Yılmaz ise hiçbir açıklamada bulunmadı.

yeni-proje-49.jpg

YENİDEN KİMLİK ÇIKARILMASI İÇİN SEFERBER OLUNDU

Mustafa Yılmaz’ın hayat hikayesinde bir dönem kimlik problemi yaşandı. 1979’da vefat ettiği ve ölüm raporu düzenlenip defni yapıldığı için nüfus kayıtlarından düşen Mustafa Yılmaz, birkaç yıl sonra doktora gittiğinde hastane kayıtlarında ’ölü’ olarak gözüktüğü için sigortadan faydalanamadı. Yöre sakinleri sesini duyurmak için ünlü şarkıcı Seda Sayan’a ulaşınca, o dönem sabah programı yapan Seda Sayan ise Mustafa Yılmaz’ın hikayesini kendi programı ile gündeme getirerek, yeniden kimlik çıkartılması için yardımcı oldu.

SÜREKLİ ORUÇ TUTMASIYLA BİLİNİYORDU

Mustafa Yılmaz’ın 1979 senesinden sonra genelde oruç tuttuğu, sadece 1 bardak suyla orucunu geçirdiği ve iftar saatinde ise köylülerin verdiği yemekle orucunu açtığı ifade edildi. Oldukça ilginç hayat hikayesi ile gündeme gelen Mustafa Yılmaz, 20 Şubat tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası Adalı köyüne defnedildi. Belediye Başkan Adayı Mustafa Göksel’in de katıldığı cenaze töreni sonrasında vatandaşlar Mustafa dedelerini son yolculuğuna uğurladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN