Kamu çalışanlarına müjdelenen yarım zamanlı çalışma hakkına ilişkin yönetmelik yayımlanmadan önce, kimlerin bu haktan faydalanamayacağına dair kritik detaylar ortaya çıktı. Yeni düzenleme geniş bir kitleyi kapsasa da, bazı istisnalar bulunuyor.
Yayımlanacak yönetmeliğe göre, yarım zamanlı çalışma imkanından yararlanamayacak olanlar netleşti:

* Şube müdürü ile dengi ve üstü yönetici unvanlı kadrolarda görev yapan memurlar, bu haktan faydalanamayacak.
* Yurt dışı teşkilatında görev yapan memurlar da yarım zamanlı çalışma kapsamı dışında tutulacak.
Bu grupların dışındaki diğer unvanlarda ise, yarım zamanlı çalışma hakkından kimlerin yararlanamayacağı Cumhurbaşkanlığı onayı sonrasında, kurumsal yönetmeliklerle belirlenecek. Bu da demek oluyor ki, her kurum kendi özel koşullarına göre ek sınırlamalar getirebilecek.

Bu detaylar, yeni yönetmeliğin tüm kamu çalışanlarını aynı şekilde kapsamayacağını gösteriyor. Özellikle üst düzey yöneticiler ve yurt dışı görevdeki memurlar için farklı bir çalışma düzeni devam edecek. Diğer pozisyonlardaki memurlar için ise Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumların yapacağı ek düzenlemeler belirleyici olacak.
