Onlarca il tehlike altında! AFAD duyurdu: Bu saatler arasında sakın dışarı çıkmayın!

Onlarca il tehlike altında! AFAD duyurdu: Bu saatler arasında sakın dışarı çıkmayın!

Ülkemizde yaşanan iklim değişikliği ile birlikte hava koşulları saatlik olarak değişebiliyor. Havaların son günlerde yeniden soğuması sonucunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Yaplan açıklama ile birlikte il il sıralanırken listede İstanbul'da yer aldı. Hava durumu yorumlarına göre Marmara ve Ege bölgelerinde lodos ile birlikte fırtına esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) fırtına için beklenen tarihi net bir şekilde paylaştı. İşte tüm detaylar...

MGM TARAFINDAN UYARILAR GELDİ!

Son zamanlarda günlük olarak değişen hava koşullarına dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklamalar gelmeye devam ediliyor. İstanbul'un da içerisinde yer aldığı illerde fırtına için uyarılar yapıldı. MGM tarafından yapılan açıklama ile birlikte sabah saatlerinde başlayacak olan fırtına pazar gününe kadar devam edecek.

Bu durumda ise AFAD tarafından hamleli fırtına konusunda uyarılar yapıldı. Siirt, Mardin, Şırnak ve Elazığ'da uyarı sonrası başlayan kar yağışı illeri beyaza bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafınca yapılan açıklama ile birlikte bugün itibariyle başlayacak olan fırtına pazar günü sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde rüzgârın güney ve güneybatı (lodos) yerlerinden kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Yalova çevrelerinde kuvvetli, bölge bölge hamleli fırtına (5-70 km/saat, yüksek kesimlerde ise 70-80 km/saat) şeklinde sert rüzgarlar bekleniyor.

nintchdbpict000256904982.jpg

TEHLİKELERE KARŞI ÖNLEMLER ALINMALI!

Beklenen fırtına ile birlikte yetkililer tarafından uyarılar yapılmaya başlandı. Yetkililer çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini, aynı zamanda tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. MGM tarafından gelen uyarılara ise AFAD'da destek sağladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölge genelinde fırtına uyarısında bulundu.

4klgd4ubqfb33eyfdsjmqc6sri-1.jpg

AFAD'TAN UYARI GELDİ!

AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgar kuvvetli ve fırtına şeklinde, yüksek kesimlerde ise hamleli ve kuvvetli fırtına şeklinde esmesi, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde ise ara sıra tam fırtına şeklinde esmesi tahminler arasında yer alıyor.

Ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi daha birçok olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN