Ons altın o tarihte tavana vuracak! Daha önce altının düşeceğini bilmişti, ünlü ekonomist yine tarih verdi

Ons altın o tarihte tavana vuracak! Daha önce altının düşeceğini bilmişti, ünlü ekonomist yine tarih verdi

Ünlü ekonomistten çarpıcı ons altın açıklaması! O tarihte tavana vuracak! Ünlü ekonomist daha önceden altının düşeceğini doğru tahmin etmişti... Yine tarih vererek ons altının tavan yapacağı tarihi açıkladı!

Döviz analisti Barış Soydan, son dönemde dolar endeksi ve ABD devlet tahvillerinin faizindeki yükselişin ons altın fiyatlarını baskıladığını belirtti. Soydan, dolar endeksinin, altının geleneksel rakibi olan birim olarak kabul edildiğini ifade etti.

Soydan, "Dolar endeksi yani Amerikan parasının 6 güçlü para karşısındaki değerini izleyen endeks 106 seviyesine yaklaştı. Bu son 6 buçuk ayın en yüksek seviyesi. Altınla dolar birbirinin rakibi biliyorsunuz. Ona birazdan geleceğim. Bu arada Amerikan 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi yani faizi de yüzde 4.519 ki bu da 2007 yılından bu yana görülen en yüksek seviye. Yani şu anda dolar cinsinden varlıklarda büyük bir cazibe var ve işte küresel sermayenin bir kısmı altından çıkıp tahvillere ve dolara yöneliyor." ifadelerine yer verdi.

"DOLAR YÜKSELDİĞİNDE ALTIN DÜŞÜYOR"

altin-675.webp

Soydan, bu durumun ilginç olduğunu çünkü Federal Rezerv'in (FED) para politikasının sıkı olduğu ve yakın gelecekte gevşeme işareti vermediği bir dönemde ons altının daha da düşmesi gerektiğini söyledi. Dolar ve altının yükseliş ve düşüşlerinin birbirine bağlı olduğunu ifade eden Soydan, "Çünkü diyor Bloomberg, altınla dolar birbirinin rakibi. Dolar yükseldiğinde altın düşüyor ve dolar endeksi veya ABD devlet tahvillerinin getirisi yani faizi düştüğünde ise altın yükseliyor"

ONS ALTININ DÜŞMEMESİNİN SEBEBİ ÇİN MERKEZ BANKASI

12167955-1200x675.webp

Dolar endeksinin yüksek olduğunu belirten Soydan, ons altının düşmemesinin nedenini merkez bankalarının özellikle Çin Merkez Bankası'nın ciddi altın alımları yapması olarak açıkladı. Soydan, Çin Merkez Bankası'nın, rezervlerini çeşitlendirmek ve ABD devlet tahvilleri payını azaltmak istediğini belirtti. Bu nedenle doların ve ABD devlet tahvillerinin rakibi olarak ons altına yöneldiğine dikkat çekti.

Barış Soydan, Çin Merkez Bankası'nın yanı sıra birçok merkez bankasının da altın alımları yaptığını belirtti. Bu durumun, dolar endeksinin yükselmesine rağmen ons altının sert bir düşüş yaşamasını engellediğini ifade etti. Ayrıca, FED'in para politikasını gevşetmeye başladığında ons altının güçlü bir şekilde yükselme potansiyeli taşıdığını da vurguladı.

ONS ALTIN 2 BİN 100 DOLARA YÜKSELECEK

13217455-1200x675.webp​​​​​​​

Yatırım şirketi yöneticisi Marcus Garvey'e göre, dolar endeksi ve ABD devlet tahvillerinin gelecek yıl düşmesi durumunda ons altının 2 bin 100 dolara yükselebileceği öngörülüyor. Bu gelişmeler ons altının yanı sıra gram altın fiyatlarını da etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN