Oralarda arsa fiyatları uçacak! Kırklareli, Manisa, Çanakkale, Bursa, İzmir... Herkes bu yapmak için oralardan arsa arıyor

Oralarda arsa fiyatları uçacak! Kırklareli, Manisa, Çanakkale, Bursa, İzmir... Herkes bu yapmak için oralardan arsa arıyor

Son dönemlerde oldukça popüler olan o detay arsa fiyatlarını uçuracak. Manisa, Kırklareli, Çanakkale, Bursa ve İzmir'de yaygınlaşmasıyla herkes ondan yaptırmak için yana yana arsa arıyor. İşte herkesin yaptırmak istediği o detay...

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon ve deprem felaketi ardından herkes ondan yaptırmak istiyor. Ülke genelinde en çok araştırılan detaylardan birisi olmayı başarırken, yaptırmak için herkes yana yana arsa arıyor.

HEM EKONOMİK HEM DAYANIKLI

Deprem felaketi sonrasında müstakil evlere yoğunluk gösterirken, şimdide "Tiny House" çıktı. Oldukça küçük olan bu evler depreme karşı dayanıklı olmasının yanı sıra ekonomik olarak da oldukça uygun. Popülaritesi gün geçtikçe artan bu evlerden kurmak isteyen vatandaşlar il il arsa arıyor.

orchid-tiny-house-by-new-frontier-tiny-homes-14.jpg

TİNY HOUSE ÇILGINLIĞI

Ev ve kira fiyatlarının yüksek olduğu günlerde vatandaşlar yatırımını "Tiny House" tarafına kullanıyor. Arsa arayan vatandaşlar, İstanbul'a yakın bölgelerde ve turistik bölgelerde bu evden yaptırmak istiyor.

Trakya bölgesinde artan talep üzerine arazi ve yatırım danışmanı kurucusu Mert Van sebeplerini saydı. Taleplerdeki artışın enflasyon karşısındaki paraların korunma çabası, deprem ve ev - arsa fiyatlarındaki artış olduğunu söyledi.

4351catordnashvilletn-print-085-86-escher-4200x2834-300dpi.jpg

ARSA İÇİN YOĞUN TALEP

Tiny House son zamanlarda popülerliğini fazlasıyla artırdı. Kullanışlı ve düşük masraflı olması nedeniyle tercih edilirken, deprem riskini de en aza indiriyor. İstanbul için beklenen deprem sonrasında vatandaşlar yakın bölgelerde Tiny House yaptırmak için arsa arayışına başladı. Özellikle Trakya bölgesinde oluşan yoğun talep üzerine arsalar üzerine inşalar başladı.

Son yıllar içerisinde Türkiye'de arsa fiyatları yüzde 530 oranında artarken, en çok yatırım fırsatı veren bölgeler; Kuzey Ege, Kırklareli, Manisa, Çanakkale ve Yalova oldu. Bursa, Balıkesir, Kırklareli, İzmir, Edirne ve Çanakkale'de bu bölgeler içerisine ismini yazdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN