Ordulular dağ bayır gezip arıyor! Dağlardan toplayıp kilosunu rekor fiyata satıyorlar

Ordulular dağ bayır gezip arıyor! Dağlardan toplayıp kilosunu rekor fiyata satıyorlar

Ordu’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte köylülerin mesaisi de başladı. Bölgede önemli bir yere sahip olan ve çok talep gören bu mantarı köylüler dağlardan toplayıp kilosunu rekor fiyata satıyorlar. İşte detaylar…

Ordu’da yazın yüksek kesimlerde ve yağış alan bölgelerde yetişen ve halk arasında dağ tirmidi olarak bilinen dağ mantarında sezon açılışı yapıldı. Ordu Fatsa’nın kırsal bölgelerinde yaşayanlar, topladıkları mantarları kavurma ya da turşu yaparak afiyetle yiyor.

Yağışlardan sonra ormanlık alanlarda beliren mantarlar, sofraları süslerken köylü için de önemli bir gelir kaynağı oluyor.

orduda-dag-tirmigi.jpg

MANTAR AZ OLDUĞU İÇİN KİLOSU 350 TL’YE SATILIYOR

Şuan dağlarda mantarın az olduğu ve bu yüzden kilosunun 350 TL’ye satıldığı belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatta düşüş olacağı da aktarıldı.

orduda-dag-tirmigi-1.jpg

Mantar toplama ve temizleme işleminin sanıldığı kadar kolay olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Dağ mantarı lezzetli olduğu kadar da faydalıdır. Dağ mantarının en bilindik faydalarında birisi D vitamini içeriyor. Daha birçok faydası var. Dağ mantarını özenle toplamak önemli çünkü bazı vatandaşlar zehirli mantarları da topluyor ve sonuç olarak yediklerinde zehirlenebiliyor” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN