Örtülü kar yağışı geliyor! Aşırı yağışlara şimdi de beyaz esaret eklendi... Sonunda barajlar dolup taşacak

Örtülü kar yağışı geliyor! Aşırı yağışlara şimdi de beyaz esaret eklendi... Sonunda barajlar dolup taşacak

Meteorolojik kaynaklardan İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kente sağanak yağış uyarısı gelmeye devam ediyor. Dün öğleden sonra İstanbul'da başlayan sağanak yağışlar gece yarısı etkisini artırmış ve ortaya korkunç görüntüler çıkmıştı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşanırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den kar yağışı uyarısı geldi. Örtülü kar yağışı geliyor! Yağışlar yerini beyaz esarete bırakacak. O tarihte kar yağışlarına hazır olun! İşte Kerem Ökten'in uyarıları...

Yaz aylarının kurak geçmesinin ardından gözler yağışlara çevrildi. Barajlarda su seviyesi kritik seviyelere düşerken vatandaşlar 'Kar yağışları ne zaman başlayacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırıyor. Dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısı etkisini artıran sağanak yağışlar İstanbul'da su baskınlarına neden oldu. Yaşanan fırtınadan sonra ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den son dakika uyarısı geldi. Örtülü kar yağışı geliyor! Aşırı yağışlara şimdi de beyaz esaret eklendi. O tarihte eldiven ve atkılarınız hazırlayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi, Yozgat, Kırıkkale, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların; Batı Karadeniz bölge geneli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; yağış alan yerlerde biraz azalacağı ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

ortulu-kar-yagisi-geliyor-asiri-yagislara-simdi-de-beyaz-esaret-eklendi-sonunda-barajlar-dolup-tasacak-1.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Sağanak ve gök gürültülü yağışların; Batı Karadeniz bölge geneli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNLÜ METEOROLOG TARİH VERİP UYARDI: KAR YAĞIŞLARI GELİYOR!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların ardından yeni bir son dakika uyarısında bulundu. Kar yağışlarının yakın bir tarihte geleceğini belirten Ökten, "Kar gelme ihtimali yükseliyor. Kasım ayında geniş alanda kar örtüsü alabiliriz. Aşırı yağışlara bir de kar ekleniyor. İstanbul'da görsel, İç kesimlerde örtü şeklinde kar alabiliriz. Kayak merkezleri de sezonu açıyor..." uyarısında bulundu.

ortulu-kar-yagisi-geliyor-asiri-yagislara-simdi-de-beyaz-esaret-eklendi-sonunda-barajlar-dolup-tasacak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN