Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahı bakın kimmiş? Boyunu duyan hayret ediyor...Murat Bardakçı açıkladı

Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahı bakın kimmiş? Boyunu duyan hayret ediyor...Murat Bardakçı açıkladı

Tarih meraklılarının merak ettiği konular arasında padişah boyları da var. Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahını hiç merak ettiniz mi? Boyunu duyan hayret ediyor... Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahı bakın kimmiş? Ünlü tarihçi Murat Bardakçı açıkladı...

Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların fiziksel özellikleri tarih meraklıları tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Gazeteci ve yazar Murat Bardakçı, bir televizyon programında Osmanlı padişahlarının boyu hakkında ilginç bilgiler paylaştı. Peki, Osmanlı padişahlarının boyu ne kadardı? İşte detaylar...

OSMANLI DEVLETİ'NİN EN UZUN PADİŞAHI KİM?

resim-2024-04-26-013228017.png

Bardakçı'nın verdiği bilgilere göre, Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahı olarak bilinen isim Çelebi Mehmed'dir. Murat Bardakçı'nın açıklamalarına göre, Çelebi Mehmed'in boyu 2 metreyi aşmaktaydı. Ayrıca, Osmanlı Devleti'nin en uzun padişahı olan Çelebi Mehmed'in bu fiziksel özelliği dönemin tarih kaynaklarında da belirtilmektedir.

Bardakçı, Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Kanuni Sultan Süleyman'ın boyu için ise 1.78 ile 1.80 metre arasında değiştiğini söyledi.

Atilla Şahiner'in "Osmanlı Tarihi" adlı eserinde de Osmanlı padişahlarının fiziksel özellikleri hakkında bazı bilgiler yer alıyor. Buna göre, I. Murat orta boylu iken, Osman Bey uzun boylu olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca, Fatih Sultan Mehmed'in boyunun "uzunca" olduğu belirtilirken, Yavuz Sultan Selim'in ise "uzun yakın orta boylu" olduğu ifade edilmekte. Aynı eserde Genç Osman ve III. Murat için orta boylu ifadesi kullanılmış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN