Otomobil almak isteyenler müjde! Otomobil fiyatlarında büyük düşüş! Artık otomobil almak daha kolay...

Otomobil almak isteyenler müjde! Otomobil fiyatlarında büyük düşüş! Artık otomobil almak daha kolay...

Otomobil fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Otomobil almak isteyen vatandaşlara gün doğdu. Otomobil fiyatlarında yaşanan büyük düşüş otomobil almayı daha kolay hale getirdi!

İkinci el otomobil fiyatlarında son dönemde önemli değişiklikler görülüyor. İkinci el araç fiyatlarında önemli bir düşüş göze çarpıyor. Bu düşüşün en önemli nedenlerinden biri sektör dışı alım satımların azalması.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI YÜZDE 10 DÜŞTÜ

6479c3e4ae0a8f110c3921a2.jpg

Araç alım satım işlemleriyle ilgili alınan tedbirler sayesinde, ikinci el otomobil fiyatları yüzde 10 oranında geriledi. Bu düşüşün temel nedenlerinden biri, özellikle yatırım amaçlı olarak ikinci el otomobilleri alıp satan kişilerin piyasadan çekilmesi oldu. Bu kişiler, araçları daha yüksek fiyata satarak kar elde etme amacıyla hareket ediyorlardı. Ancak alınan tedbirler ve önlemler, bu tür spekülatif işlemleri sınırladı.

“YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI”

Konu ile ilgili konuşan Yavuz Çiftçi, “İkinci el otomobillerle ilgili son gelişmeler var. Alınan tedbirler ile beraber ikinci el ve sıfır araçlar artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Özellikle sektör dışında bu araçlara yoğun bir talep vardı. İnsanlar araba alıp daha yükseğe satmak için bekliyordu. Bu nedenle sektör dışında alım satım çok fazlaydı bu da fiyatları etkiliyordu. Önleyici tedbirler ile beraber bu talep düştü. Artık müşteriler ikinci el veya sıfır olan istediği bir aracı bulabilecek. Sektörümüzde genelde bu aylarda bir durgunluk zaten oluyordu. Şu anda da bu durgunluğu yaşıyoruz. Otomotiv piyasası böyledir bazı dönemler durgun olur bazı dönemler çok hareketli olur ama önümüzdeki aylarda tekrardan hareketleneceğini düşünüyorum. Şu anda ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 10 gerileme söz konusu. Yatırım aracı olarak görenlerin piyasadan çekilmesiyle fiyatlarında geri gittiğine tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN