Otomobil sahipleri buna dikkat etsin! 2.868 lira ödemek zorunda kalabilirsiniz... Sürücülere uyarılar yapıldı!

Otomobil sahipleri buna dikkat etsin! 2.868 lira ödemek zorunda kalabilirsiniz... Sürücülere uyarılar yapıldı!

Son zamanların gündeminde yer alan ceza tutarlarına dair uyarılar gelmeye devam ediyor. Otomobil sahiplerine yapılan duyuru ile birlikte dikkat çeken rakamlar belirtiliyor. Yapılan duyuru ile birlikte otomobil sürücülerinin dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Bunu yapmayan otomobil sürücülerine 2 bin 868 TL para cezası kesilecek. İşte tüm detaylar...

OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİ DİKKAT ETSİN!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen trafik cezalarına dair yeni bir açıklama geldi. Trafikte güvenliği sağlamak, akışı düzenlemek, kazaları önlemek ve düzeni sağlamak amacıyla belirtilen kurallar dışına çıkan vatandaşlara ciddi miktarlarda trafik cezası kesilecek.

Trafik kurallarının ihlal edilmesi ile birlikte yetkili kişiler tarafından yaptırımlar uygulanarak trafik cezalarının uygulandığı bilgisi biliniyor. 2023 yılının gelmesiyle birlikte idari para cezaları için yüzde 112,9 oranında yeniden değerleme oranı tespit edilmişti. Bu oran ile birlikte zamlanan trafik cezaları sürücülerin dikkatini çekti.

Kuralların dışına çıkan vatandaşlar ise caydırıcı ceza ile bir daha yapmaması adına uyarılıyor. Güncellenen ceza ücretleri ile birlikte otomobil sürücüleri eskisinden de daha temkinli olduğu göze çarpıyor.

fxd3of3xwaab4y3.jpg

TRAFİKTE EN ÇOK İHLAL EDİLEN KURALLAR!'

Trafik kuralları çerçevesinde en çok ihlal edilen kural olarak emniyet kemeri takmamak olduğu açıklandı. Emniyet kemerini takmayan sürücülere ise 436 TL para cezası verildiği duyuruldu. Emniyet kemerini takmamak gibi daha birçok trafik kuralı ihlal ediliyor. Seyir halinde telefonla konuşan sürücülere ise verilen ceza tutarının 951 TL olduğu belirtildi.

Bu kuralın sürekli olarak ihlal edildiği de gündemde yer aldı. En çok ihlal edilen kurallardan bir diğer ise yayalara yol vermeyen sürücüler. Ülkemizde sürekli olarak yapılan kural ihlallerinden biriside yayalara yol vermeyen sürücülerdir. Yayalara yol vermeyen sürücülere 1.917 TL para cezası verilmekte.

trafik.jpg

BUNU YAPANLARA 2.868 TL PARA CEZASI VAR!

Yapılan açıklamalar ile birlikte yayaya yol vermeyen, seyir halinde cep telefonu ile konuşan sürücülere toplamda 2.868 TL para cezası kesiliyor. Trafik cezasının tebliğ edildiği gün içerisinde yapılan ödeme ile birlikte ceza tutarına yüzde 25'lik bir indirim uygulandığı biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN