Otomotiv dünyasını bekleyen yeni kriz! 3 dev marka üretimi resmen durdurdu

Otomotiv dünyasını bekleyen yeni kriz! 3 dev marka üretimi resmen durdurdu

Kızıldeniz bölgesinde yaşanan olaylar otomotiv sektörünü sekteye uğratmaya başladı. Uzman isimler bu durumun ilerleyen zamanlarda büyük bir krize yol açabileceğini söylerken şimdiden 3 dev marka üretimini durdurdu.

ZEYNEP ORHAN

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler’in saldırıları sonrasında otomotiv dünyası yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Büyük otomobil üreticileri küresel sorunlardan etkilenmeye devam ederken Kızıldeniz’deki olaylar deniz taşımacılığında meydana gelen aksamalardan dolayı yeni bir krizi ortaya çıkaracak gibi görünüyor. Öyle ki 3 dev marka üretimini resmen durdurdu.

Kızıldeniz bölgesinde yaşanan Husilerin saldırıları, otomotiv endüstrisinde tedarik zinciri sorunlarına yol açarak büyük otomobil üreticilerini etkiliyor. Tesla'nın ardından Volvo ve Suzuki de bu sorunlar nedeniyle otomobil üretimlerini durdurma kararı aldı. Deniz taşımacılığında yaşanan bu aksamalar, özellikle Avrupa merkezli tedarikçilere bağımlı olan otomotiv firmalarını doğrudan etkiliyor.

yeni-proje-2.jpg

UZMANLAR PANDEMİ DÖNEMİ GİBİ OLMASINDAN KORKUYOR

Öte yandan, BMW, Renault ve Volkswagen gibi diğer büyük otomotiv üreticileri, Avrupa ve çevresinde yer alan tedarikçilerinin durumlarına dayanarak, deniz taşımacılığında yaşanan bu sorunların üretimlerini etkilemeyeceğini açıkladı. Ancak, sektör uzmanları pandemi döneminde yaşanan ve yaklaşık 2 yıl süren çip krizi ile tedarik zinciri sorunlarının yeniden piyasayı etkilemesinden endişe ediyor. Bu dönemde, tedarik zincirinin bozulması ve çip krizi nedeniyle otomobil üretiminin durması, sıfır araç bulmanın neredeyse imkansız hale gelmesine ve fiyatların yükselmesine sebep olmuştu.

yeni-proje-3.jpg

'TEDBİRLERİ ARTIRIN' ÇAĞRISI

Bu gelişmeler, otomotiv sektörünün küresel tedarik zincirindeki kırılganlıklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Kızıldeniz bölgesinde yaşanan bu tür olayların, otomobil üretimi üzerindeki etkisinin yanı sıra, genel olarak küresel ekonomi üzerinde de önemli etkiler yaratabileceği vurgulanıyor. Tedarik zinciri sorunlarının ve çip krizinin yeniden yaşanabileceği endişesi, otomotiv sektörü başta olmak üzere tüm endüstrilerde tedbirlerin artırılmasını gerektiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN