ÖTV’siz telefon alan öğrenci bin pişman! Resmen hayal kırıklığı

ÖTV’siz telefon alan öğrenci bin pişman! Resmen hayal kırıklığı

ÖTV kararının ardından hangi telefonların vergi muafiyeti olacağı merak konusuydu! Alınan karar sonrası öğrenciler hayal kırıklığına uğradı. O modelleri duyan öğrenciler adeta pişmanlık yaşadı!

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kararının açıklanmasının ardından, hangi telefon modellerinin vergi muafiyeti kazanacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti. Ancak alınan karar, özellikle öğrenciler arasında hayal kırıklığı yarattı. Belirli modellerin vergi muafiyeti olmayacağını öğrenen öğrencilerin hayalleri suya düştü.

YALNIZCA TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN TELEFONLAR

dsater.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "gençlere vergisiz telefon" projesinin ayrıntıları, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklandı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) olmadan cep telefonlarının, yalnızca Türkiye'de üretilen modellerini içereceği bilgisi öğrenciler tarafından olumlu karşılanmadı.

O MARKALAR ÖTV MUAFİYETİ DIŞINDA

fgd.jpg

Uraloğlu, öğrencilere yönelik vergisiz telefon programının, Türkiye'de üretilen telefon modellerini kapsayacağını ve belirli bir üst limit olduğunu açıkladı. Samsung ve General Mobile gibi markaların bu projeye dahil olacağını belirtirken, Huawei ve Apple gibi markaların dışarıda bırakılacağını ifade etti.

"İHTİYACIMI KARŞIYALACAĞINI SANMIYORUM"

ter.jpg​​​​​​​

Hürriyet'te yazan Taylan Özgür Dil'e konuşan öğrenciler memnuniyetsizlerini dile getirdi.

18 yaşındaki İpek Yüksel, "Yurtdışında öğrenciler en üst düzeydeki telefonları daha uygun koşullarda alabiliyor. Biz neden çok kullanılmayan ve gerçekten ihtiyacımızı karşılamayan telefonlarla sınırlandırılıyoruz anlamıyorum. Bunun yerine yerli veya ithal gözetmeksizin bir düzenleme yapılmasını isterdim." diye konuştu.

Yine 18 yaşındaki Ensar Odabaşı ise, "Bu konu ilk kez gündeme geldiğinde tüm telefonları kapsayacak sanmıştım. Apple olsun Samsung olsun bunları kapsayabilir demiştim. Açıkcası sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını öğrendiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha kaliteli ürünler ve modeller dahil edilmeliydi. Benim mesela şu an kullandığım telefon eski bir model olmasına rağmen vergisiz alınacak telefonlardan daha iyi olduğu için, bu düzenlemenin ihtiyacımı karşılayacağını sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN