Oyunu kullanan Davutoğlu'ndan CHP'li Şeker'e yapılan saldırıya tepki

Oyunu kullanan Davutoğlu'ndan CHP'li Şeker'e yapılan saldırıya tepki

Türkiye, demokrasi tarihinde ilk kez iki turlu bir seçime şahit oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turu için oy kullanan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, okul bahçesinde yaptığı açıklamada, CHP'li Ali Şeker'in sandık başında darp edilmesini kınayarak, “Bazı yerlerde toplu oy kullanımına dönük olarak halkımıza baskı yapıldığı yönünde raporlar geliyor. Türkiye'de kazanan ve kaybeden kim olursa olsun kazanan demokrasi olmalı. Sandıklara gölge düşmemeli.'' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turu için Eyüpsultan’da bulunan Göktürk Nejat Sabuncu İlkokulu’nda 2249 numaralı sandıkta saat 12.30 sıralarında eşi Sare Davutoğlu ile oy kullandı.

Davutoğlu, oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

ddd.jpg

"ALİ ŞEKER'E YÖNELİK SALDIRI HERKES TARAFINDAN KINANMALI"

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Davutoğlu, “Her şeyden önce bir kez daha ülkemiz için demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İkinci turu ilk kez tecrübe ediyoruz. Halkımızın bütün Türkiye sathında siyasi iradesini yansıtmak üzere barışçıl bir ortamda sandığa gitmesi demokrasimizin olgunluğunu gösteriyor. İlk turda herhangi bir gerilim, herhangi bir olumsuzluk olmamıştı. Ancak bugün gelen bazı haberler gerçekten hepimizi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker'e yönelik olarak söz konusu olan darp ve saldırı herkes tarafından kınanmalı. Hangi siyasi görüşten ne olursa olsun hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızın seçim sürecini takip etme ve burada bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlükle ilgili görüş beyan etme ve yetkiliyse müdahale etme hakkı vardır. O bakımdan Sayın Şeker'e yönelik olarak Şanlıurfa'da gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE SANDIKLARA GÖLGE DÜŞMEMELİ”

Davutoğlu, “Bazı yerlerde toplu oy kullanımına dönük olarak halkımıza baskı yapıldığı yönünde raporlar geliyor. Bu tür uygulamaların seçim kurulu tarafından da ciddiyetle ele alınması gerekir. Türkiye'de kazanan ve kaybeden kim olursa olsun kazanan demokrasi olması lazım. Hiçbir şekilde sandıklara gölge düşmemeli. Halkımız siyasi iradesini yansıtmalı. Bu bakımdan ikinci tur seçimlerinin hiçbir gerilime yol açmadan tamamlanması en büyük dileğimiz. Hepimizin arzusu bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir başlangıcın yeni bir siyasi kültürün oluşmasına zemin teşkil etmesidir. Tekrar hayırlı olsun diliyorum. Buradan ben de oyumu kullandıktan sonra Ankara'ya intikal edeceğim. Ankara'da genel merkezimizi de takip edeceğiz. Tabii altı siyasi lider arasında da sürekli bir temas var. Gerekli görüldüğü anda da bir araya geleceğiz. Tekrar hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN