Özel'i hedef alan Erdoğan’a CHP’den yanıt: Kabus dolu günleri başlayacak

Özel'i hedef alan Erdoğan’a CHP’den yanıt: Kabus dolu günleri başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan açıklamalarına CHP'den yanıt gecikmedi. Erdoğan'ın dilinin zehirli bir dil olduğunu belirten CHP'li Suat Özçağdaş "Tayyip Erdoğan için kabus dolu günler başlayacak. Bundan sonra kendisinin çizdiği ideolojik politik hattın içerisinde davranan bir CHP görmeyecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rize Merkez Kentsel Dönüşümü toplu açılış töreninde, 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu döneminden sonra CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel'i hedef aldı.

"Bay bay Kemal kime 'bay bay' dedi? Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a, Kavala'ya 'bay bay' dedi" sözlerini kullanan Erdoğan, "Kazanan zat da Demirtaş ve Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı yok. Terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler. 12-13 seçim kaybettin, hep onlarla beraberdin. Kazanan, sen de onlarla beraberdin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Özel’i hedef aldığı konuşmasına CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’tan yanıt geldi.

suat-ozcagdas.jpg
CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş

'ERDOĞAN'IN HADDİ DEĞİL'

Halk TV canlı yayınında konuşan Özçağdaş, Erdoğan'a şöyle yanıt verdi:

"CHP'nin ideolojik politik hattını Tayyip Erdoğan'ın belirlemesi hakkı da haddi de değildir. CHP yurttaşları ne diyecekse onu söyler. Yurttaşlar da onun kararını verir. CHP'de en çok eleştirdiğimiz, 'aman ne derler?' siyasetinin bizi kilitlemesidir. Çok önemli fırsatlara rağmen, kazanmak için neredeyse her koşulun kaybetmemizin nedeni de budur.

'İNADINA BARIŞ, İNADINA KARDEŞLİK'

CHP çok uzun yıllar önce 'ortanın solu' olduğunu, Sosyalist Enternasyonel'in bir parçası olduğuna karar vermiş bir partidir. CHP inadına 'barış', inadına 'kardeşlik' diyecektir. Erdoğan'ın dili zehirli bir dildir. Bizim o dille bir işimiz yok. Bizim hareket tarzımızı da Tayyip Erdoğan belirlemeyecektir. Tayyip Erdoğan için kabus dolu günler başlayacak. Bundan sonra kendisinin çizdiği ideolojik politik hattın içerisinde davranan bir CHP görmeyecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN