Özer Sencar: Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeleri oylarına katkı yapıyor

Özer Sencar: Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeleri oylarına katkı yapıyor

"Erdoğan kazanır mı?" anketinin sonuçlarını paylaşan Metropoll Araştırma Şirketi, Erdoğan'a olan desteğin bir önceki aya göre arttığını ortaya koydu. Şirketin kurucusu Özer Sencar, yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeleri ve aktivitelerinin halkın cumhurbaşkanlığı seçimi algısına etkisi. Umarım ilgililerin dikkatini çeker." ifadelerine yer verdi.

MetroPOLL Araştırma, "Erdoğan kazanır mı?" anketinde katılımcılara “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?” sorusunu yöneltti. Ankete göre katılımcıların yüzde 46'sı Erdoğan'ın kazanacağını, yüzde 48'i ise kazanamayacağını belirtti.

Ankete katılanların yüzde 15.5'i 'kesinlikle kazanır', yüzde 30,2'si 'kazanır' dedi. Öte yandan, yüzde 31,1'i 'kazanamaz', yüzde 16,5'i 'kesinlikle kazanamaz' dedi. Yüzde 6,7 ise 'fikrim yok' diye belirtti.

basliksiz-1.jpg

GEÇEN AYA GÖRE OY ORANI ARTTI

Anket sonucunu geçmiş aylara göre karşılaştırdığımızda Aralık 2021'den itibaren, 'kesinlikle kazanır' diyenlerin oy oranının arttığı görüldü. Aralık ayında yüzde 9,9 olan 'kesinlikle kazanır' oranı, Ocak 2022'de 12,5, şubat ayında 15,0, mart ayında ise 15,5'e çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN