Özgür Özel: Uğur Mumcu 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur

CHP lideri Özgül Özel, bugün, usta gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 31 yıl önce katledildiği evinin önünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, "Uğur Mumcu, 31 yıldır karanlığa karşı yanan bir mumdur." dedi. Mumcu cinayetinin işlenmeden önce faillerinin ortada olduğu bir cinayet olduğunu belirten Özel, "Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak. Onlar altında kalmadan namuslu, dürüst, Atatürkçü insanlar rahat edemez." diye konuştu.

Usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için bu yıl da Ankara Çankaya’daki evinin önünde anma töreni düzenlendi.

Patlamanın yaşandığı noktada düzenlenen anmaya; eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Etimesgut Belediye Başkan adayı ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP milletvekilleri, TİP Milletvekili Ahmet Şık, ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, Mumcu’nun okurları-sevenleri ve meslektaşları katıldı.

8552649.jpg

UĞUR MUMCU KATLEDİLDİĞİ YERDE ANILDI

Mumcu’nun aracının bombalandığı noktaya yapılan anıta karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Mumcu’nun çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısı da buraya konulurken gazetenin manşetinde "Yaşatıyoruz" ifadesi yer aldı. Müzisyen Cem Erdost İleri, katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu için türkü dinletisi verdi.

8552745.jpg

'UĞUR MUMCU KARANLIĞA KARŞI YANAN BİR MUMDUR'

Anma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mumcu cinayetine ilişkin şunları söyledi:

"Bugün 24 Ocak, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bir bomba Türkiye’de tahrip gücüyle Cumhuriyet’in değerlerine saldırdı. Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan, bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti. Ancak o beden, bu ülkenin sınırları içindeki her yere savurulurken; her yere kendi direncini, mücadele azmini, aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu, 31 yıldır yanan bir mumdur; karanlığa karşı yanan bir mumdur.

8552643.jpg

'MUMCU RABITA KİTABINDA KİMİ YAZIYORSA FAİLLER ONLARDIR'

Bu katliamın, bu cinayetin gerçek failleri ortaya çıkarılmadı. Aslında bu cinayet, işlenmeden önce failleri ortada olan bir cinayettir. Uğur Mumcu, Rabıta kitabında kimi yazıyorsa, failler onlardır. Papa-Mafya-Ağca kitabında devlet-mafya ilişkilerini ve yurtdışı bağlantılarını nasıl yazıyorsa, fail onlardır. Uğur Mumcu’nun mücadele ettiği; devlet içine sızan tarikatlar, failin ta kendisidir.

8552996.jpg

'GÜN GELECEK O TUĞLAYI ÇEKECEĞİZ, HEPSİ ALTINDA KALACAK'

31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor. Ama birileri diyor ki, ‘Bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır, hepimiz altında kalırız.’ Bu ifade, derin devleti koruyan ve kayıran bir ifadedir. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacaklar, bu ülke o günden sonra rahat edecek. Onlar altında kalmadan bu ülkede namuslu, dürüst, Atatürkçü insanlar rahat edemez."

8552993.jpg

NE OLMUŞTU?

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 31 yıl önce bugün aracına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilmişti. Mumcu cinayeti, aradan 31 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamadı. Mumcu’nun aracına bomba koyduğu tespit edilen Oğuz Demir hala yakalanamadı. Demir hakkında süren davanın zaman aşımından düşme ihtimali kamuoyunda tartışılıyor. Mumcu, aradan geçen uzun süreye rağmen her yıl hem gazeteciliği hem de geleceğe ışık tutan Atatürkçü, aydınlanmacı düşünceleriyle anılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN