Özhaseki'den tartışma yaratan 'deprem konutu' sözleri: Ölüsü olmayan 'villa sahibi olduk' diyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Katıldığı televizyon programında depremin yıl dönümünde yaptığı açıklamayla tepki çeken Bakan Özhaseki, konut sahibi olan depremzedelerin evlerinin yıkılmasından memnuniyetini dile getirdi. Özhaseki'nin, "Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor." sözleri tartışmalara neden oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Kahramanmaraş'ta 11 ili büyük yıkıma uğratan ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalar tartışma yarattı.

Deprem süreciyle ilgili konuşan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN