Para etmiyor diye tonlarca limonu dere yatağına döktüler! Vatandaş israfa dayanamadı: Kapı kapı gezip bakın ne yaptılar?

Para etmiyor diye tonlarca limonu dere yatağına döktüler! Vatandaş israfa dayanamadı: Kapı kapı gezip bakın ne yaptılar?

Para etmiyor diye tonlarca limonu dere yatağına döktüler! Yapılan israfa sessiz kalamayan bir vatandaşın yaptığı duyanı şaşırttı! İsrafa dayanamayıp kapı kapı gezerek bakın ne yaptı?

Adana'nın Kozan ilçesinde zincir marketlerde yüksek fiyatlarla satılamayan tonlarca limon, bir vatandaşın duyarlılığıyla değer buldu. Limonları dere yatağına döken çiftçiyi gören bir kişi, limonları topladıktan sonra mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

LİMONLAR DELİÇAY DERE YATAĞINA DÖKÜLDÜ

tonlarca-limon-dokuldu-001.webp

Kozan ilçesindeki zincir marketlerde 12 TL'ye kadar satılan limonlar, çiftçinin beklentilerini karşılamayınca Deliçay dere yatağına dökülmüştü. Ancak bu durumu gören bir vatandaş, limonların bir kısmını topladı ve mahalle mahalle dolaşarak insanlara ücretsiz bir şekilde dağıtmaya başladı.

‘DÖKÜLEN LİMON İHRACATA GİDEN KALİTELİ BİR LİMON’

tonlarca-limon-dokuldu-001.jpg

Karacaoğlan Mahallesi'nde yaşayan Şahin Kurt, sabah kapısının önünde ücretsiz limon bulduklarını belirterek, "Çiftçimiz malını dökmek zorunda kalıyor. Onlar için zorlu bir süreç ama bu da yanlış. Bunun sonu nereye varır bilmiyorum. Tam önümüzde market var birinde 9 lira diğerinde 12 lira. Ancak çiftçi para kazanamıyor limondan. Çiftçi olmazsa esnaf olmaz. Hepimizi etkiliyor. Dökülen limon ihracata giden kaliteli bir limon üzüldük. Biri getirip herkese ücretsiz dağıttı" şeklinde konuştu.

Diğer bir mahalle sakini Emre Yüce ise limonun kabuğunun kendinden pahalı olduğunu ifade ederek, "Limon para etmiyor 30 kuruşa vermiyorlar. Her yere limon dökülmüş. Çiftçimize çok üzülüyorum. Marketlerde çok pahalı. Çiftçi satamıyor İstanbul’da tanesi 50 lira, burada 12 lira bunun kabuğu kendinden pahalı. Kabuğu değerlendirilebilir. Üzülüyorum limon dökülmemeli. Suyu limonata, kabuğu değerli döküleceğine tüm mahallelerde dağıtılmalı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN