Partiler için yarın son gün: Takvim doluyor

Partiler için yarın son gün: Takvim doluyor

31 Mart seçimlerine ilişkin seçim takvimi hızla ilerliyor. Siyasi partiler, aday listelerini yarın en geç saat 17.00'ye kadar ilgili makamlara teslim etmeleri gerekiyor. Bağımsız adaylar da dahil olmak üzere geçici aday listeleri 23 Şubat'ta kamuoyuna duyurulacak ve aynı gün itibarıyla listelere itiraz süreci başlayacak.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Siyasi partilerin aday listelerini en geç yarın saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. Bağımsız adaylar da dahil olmak üzere geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek ve aynı gün itiraz süreci başlayacak. Kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta açıklanacak.

Seçmenlerin oy kullanacakları yer ve sandıklar belirlendi ve seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'a kadar tamamlanacak. Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına en geç yarın saat 17.00'ye kadar iletecek.

ADAY EKSİKLİKLERİ 22 ŞUBAT'A KADAR TAMAMLANACAK

Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek ve aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak ve birleşik oy pusulalarının basımı ile ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımı aynı gün başlayacak.

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları ise 21 Mart 2024 Perşembe sabahı itibarıyla başlayacak. 28 Mart'ta tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü kişilere ilişkin listelerin kesinleştirilmesi gerçekleştirilecek.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek ve seçmenler 31 Mart'ta sandık başına gidecek. 35 siyasi partinin katılacağı seçimde, oy verme saatleri de Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendi. Özellikle doğu illerinde oy verme saatleri, mevsim şartları ve güneşin batış saatine göre ayarlandı ve bu illerde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN